11.08.2022 |

22 D'OCTUBRE

La Panera de Lleida proposa una trobada amb l'artista censurat Abel Azcona

La visita guiada s'emmarca dins de l'exposició 'Línies vermelles. La censura en la col·lecció de Tatxo Benet'

pederasta2
La Panera de Lleida proposa una trobada amb l'artista censurat Abel Azcona

El Centre d'Art la Panera de Lleida proposa al públic una visita guiada alternativa a la seva polèmica exposició 'Línies vermelles. La censura en la col·lecció de Tatxo Benet'.

Es tracta d'una proposta que tindrà lloc el pròxim dijous 22 d'octubre i que anirà guiada de la mà d'un dels seus protagonistes, l'artista conceptual Abel Azcona.

L'obra d'Azcona treballa la identitat personal i els límits del dolor, i es materialitza en instal·lacions, videoart, performances, textos literaris i pintura

Azcona, revolucionari i radical, actualment és un artista censurat i perseguit per l'Església catòlica, Advocats Cristians, partits d'ultradreta, organitzacions extremistes i la Fundación Francisco Franco, entre altres.

Acompanyarà al públic en cada una de les seves obres, en un caminar que sorgirà de la vida i existència mateixes del creador, que entén el seu habitar com un objecte polític fins a cada detenció, agressió o procés judicial detonat de cada un dels seus processos creatius crítics i polítics.

Entre elles destaca 'Amén', o 'Pederastia', una performance creada l'any 2015 a partir de 242 hòsties consagrades que el mateix artista anà recopilant de l'assistència a oficis religiosos a diferents esglésies. Aquesta xifra no és aleatòria, sinó que correspon al nombre de casos d'abusos per pederàstia comesos en el si de l'Església Catòlica al nord de l'Estat espanyol.

La visita té les places limitades a 25 assistents

La Panera de Lleida proposa una trobada amb l'artista censurat Abel Azcona
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement