20.10.2021 |

L'aeroport de Lleida-Alguaire comptarà amb el segon hangar més gran de Catalunya

Actualment hi ha 19 empreses privades que ofereixen un total de 169 llocs de treball directes, i la previsió del Govern és que això vagi a més els propers anys per tal quel'aeroport de Lleida-Alguaire esdevingui un pol d'ocupació a les terres de Ponent
Avioneta i altres instal·lacions de l'aeroport de Lleida-Alguaire @OriolBosch
Avioneta i altres instal·lacions de l'aeroport de Lleida-Alguaire @OriolBosch
L'aeroport de Lleida-Alguaire comptarà amb el segon hangar més gran de Catalunya

La Comissió de Territori de Catalunya ha aprovat aquest dijous una modificació de Pla especial de l'aeroport de Lleida-Alguaire que permetrà construir un hangar – el segon més gran de Catalunya - i dos nous edificis per a formació i l'aterratge de noves start-ups en el marc del projecte per convertir la infraestructura en l'Aeroport Air&Space Por Lleida-Alguaire.

Concretament, l'aeroport guanyarà 16.200 metres quadrats de sostre edificable

La modificació de pla permetrà augmentar el nombre d'empreses vinculades al sector aeroespacial. El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha destacat que actualment ja n'hi ha 19 de privades que ofereixen un total de 169 llocs de treball directes. La previsió del Govern és que això vagi a més els propers anys per tal que la infraestructura esdevingui un pol d'ocupació a les terres de Ponent.

Imatge virtual de les ampliacions de l'aeroport de Lleida-AlguaireEn aquest sentit, el vicepresident ha dit que Lleida ha de ser reconeguda com a factoria d'innovació en matèria aeroespacial i ha posat en valor la posició geoestratègica de les terres de Lleida, que fan que siguin un nucli central de dinamització que el Govern vol promocionar.

Puigneró ha recordat que fa sis mesos Catalunya va llençar a l'espai el seu primer nanosatèl·lit i que alguns ho van qüestionar i fins hi tot en van fer mofa. El vicepresident creu que aquells que van riure's del projecte aleshores, quan veuen el que s'està fent a Lleida-Alguaire amb l'impuls que se li està donant, tenen ara enveja.

Avioneta i diferents avions estacionats a l'aeroport de Lleida-Alguaire @OriolBoschDe la seva banda, el director d'Aeroports, Jordi Candela, ha comentat que el que s'ha fet avui és endreçar l'entorn de l'aeroport; un total de 347 hectàrees on a curt termini s'hi vol invertir però que a la llarga s'ha de planificar per poder donar sortida a tot el creixement que es preveu els propers anys. De moment, entre 2022 i 2023 es construiran aquest hangar i els dos nous edificis que es dedicaran a formació i a acollir empreses.

L'aeroport de Lleida-Alguaire comptarà amb el segon hangar més gran de Catalunya
comentaris