09.12.2022 |

Fira de Sant Miquel encara la transició digital del sector agroalimentari i industrial

L'estand 5G, amb activitats i conferències entorn d'aquesta tecnologia i les seves possibles aplicacions al sector agroalimentari, i el congrés BIT 2022-Fira de Sant Miquel 2021 Cap a una bio economia circular a Catalunya seran dues de les novetats més destacades
Arxiu Fira Sant Miquel de Lleida @Territoriscat
Arxiu Fira Sant Miquel de Lleida @Territoriscat
Fira de Sant Miquel encara la transició digital del sector agroalimentari i industrial

La Fira de Sant Miquel s'ha presentat aquest divendres amb la satisfacció de ser el primer gran certamen que se celebrarà a Catalunya amb format presencial, segons els seus organitzadors. Una fira en el qual la presencia tecnològica serà molt destacada, en els sectors expositius, jornades tècniques i en el control de seguretat, accés i aforament del recinte.

Tot i l'evident transició digital del sector agroalimentari, el director general de Fira LleidaOriol Oró ha assegurat que les fires són del tot imprescindibles. És evident que no es pot renuncià a l'evolució tecnològica, però hi ha elements d'interacció entre expositors i visitants que no es poden suplir, per la qual cosa els certàmens expositius continuaran essent una gran eina pels sectors econòmics, ha destacat Oró.

Presentació Fira Sant Miquel 2021 @JosepA.PérezFira de Lleida ha implementant diferents solucions tecnològiques per tal de garantir la seguretat sanitària tant d'expositors com dels visitants del certamen. En aquest sentit, es controlarà mitjançant l'ús de càmeres amb intel·ligència artificial l'aforament i els fluxos de persones al recinte, per tal d'evitar possibles aglomeracions i que se superi el màxim de 10.000 persones coincidint a la vegada a la fira. També permetran controlar l'ús de la mascareta entre els assistents i que es guarda la distància física pertinent.

D'altra banda, també s'ha fet una aposta tecnològica per facilitar l'accés al certamen, ja que les entrades es podran adquirir per internet i també es podran gestionar i obtenir virtualment les acreditacions o invitacions. De fet, des de Fira de Lleida recomanen fer-ho d'aquesta manera per evitar que es puguin formar cues als accessos del recinte. Tot i això, també es podran comprar entrades o acreditar-se a les taquilles de l'entrada.

Arxiu, Fira Sant Miquel de Lleida @FiraLleidaLa Fira de Sant Miquel i el saló Eurofruit se celebrarà del 30 de setembre al 3 d'octubre, amb la participació de 290 expositors de sectors com ara l'agricultura de precisió, maquinària agrícola i industrial, equipaments i serveis per a l'agricultura i ramaderia, productes i aliments de proximitat, reg, drons i automoció. Així mateix es duran a terme una cinquantena d'activitats jornades tècniques, conferències, presentacions, reunions professionals i demostracions de drons o de productes alimentaris del territori, entre altres.

També està previst celebrar una missió comercial inversa virtual amb distribuïdors i importadors de deu països (Xile, Costa Rica, Etiòpia, Ghana, Kenya, Marroc, Perú, República Dominicana, Sud-àfrica i Turquia). Importadors i distribuïdors d'aquests països mantindran reunions amb les empreses lleidatanes inscrites en aquesta missió, organitzada per Acció i amb la col·laboració de Femac.

Pel que fa a les novetats els responsables de Fira Lleida han destacat la presència de l'estand 5G que s'instal·larà al pavelló 4 amb activitats i conferències entorn d'aquesta tecnologia i les seves possibles aplicacions al sector agroalimentari. El  Congrés BIT 2022-Fira de Sant Miquel 2021 Cap a una bio economia circular a Catalunya que se celebrarà el divendres 1 d'octubre a la Llotja, també serà una de les propostes destacades de l'agenda de la Fira de Sant Miquel d'enguany.

Fira de Sant Miquel encara la transició digital del sector agroalimentari i industrial
comentaris