24.10.2021 |
Territoris.cat

L'alcalde de Lleida demana una disculpa pública al 'FAQS' pel tractament al cantant Kelly Isaiah

Pueyo sosté que "pel seu color de pell, no és cap Simba, i els lleidatans tampoc són un tòpic com 'Lo Cartanyà'"
IMG_1027
Càiron que va apareixer en el programa FAGS de TV3
L'alcalde de Lleida demana una disculpa pública al 'FAQS' pel tractament al cantant Kelly Isaiah

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha adreçat una carta a la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, on qualifica d'inacceptable el tractament inferit al cantant Kelly Isaiah i el seu grup Koers durant el programa FAQS, emès dissabte per TV3. Pueyo considera que el càiron entre Simba i Lo Cartanyà amb el qual el programa va presentar Isaiah no pot ser considerat una broma, sinó que frega una actitud racista inacceptable i de molt mal gust.

L'alcalde de Lleida, Miquel PueyoEn la carta que ha enviat a Llorach, l'alcalde de Lleida lamenta profundament, de la mateixa manera que han expressat molts lleidatans a través de les xarxes socials,

El desconeixement absolut, per part del programa emès, del perfil i dels mèrits dels artistes convidats a participar-hi

En aquest sentit, considera vergonyós, en tractar-se d'un programa de la televisió pública de Catalunya, que s'introdueixi Kelly Isaiah amb un càiron en el qual es llegia entre Simba i Lo Cartanyà. Per Pueyo, aquesta comparació frega una actitud racista inacceptable i de molt mal gust el mal gust i, a la vegada, s'erigeix com una burla que ha ofès profundament els lleidatans.

Pueyo considera que tant Isaiah, Koers, així com els lleidatans es mereixen una disculpa publica per part del 'FAQS'. "La combinació de la falta d'informació sobre el grup convidat amb els tòpics més tronats i la conversió de la identitat racial d'Isaiah en un motiu de broma no té gran cosa a veure amb la línia professional i ètica seguida tradicionalment per la televisió publica", assenyala en l'escrit que ha adreçat a Llorach.

Carta de Miquel Pueyo

L'alcalde de Lleida demana una disculpa pública al 'FAQS' pel tractament al cantant Kelly Isaiah
comentaris