L'Associació Projecte Lleida presentarà una moció contra Torre Salses

L'Associació Projecte Lleida assegura que es va projectar una idea idíl·lica, poc realista i, per tant, enganyosa d'aquest projecte, dibuixant una espècie de paradís lúdic que ens volen portar a Lleida, sense fer esment a l'impacte negatiu que tindria sobre l'economia local del comerç, l'hostaleria i l'urbanisme de la ciutat
Imatge virtual del parc comercial a Torre Salses
photo_camera Imatge virtual del parc comercial a Torre Salses

Després de l'acte públic de presentació del projecte de centre comercial de Torre Salses, canviat ara pel gal·licisme de Promenade Lleida amb la intenció de netejar la mala imatge adquirida, des de l'Associació Projecte Lleida ens veiem en la necessitat de fer les següents afirmacions:

- En aquest acte públic només es va parlar de conceptes vagues i generals per a evitar evidenciar que es tracta d'un projecte de centre comercial amb grans, mitjanes i petites superfícies.

- Es va projectar una idea idíl·lica, poc realista i, per tant, enganyosa d'aquest projecte, dibuixant una espècie de paradís lúdic que ens volen portar a Lleida, sense fer esment a l'impacte negatiu que tindria sobre l'economia local del comerç, l'hostaleria i l'urbanisme de la ciutat.

- Després de vendre aquesta idea idíl·lica a l'auditori, es va tancar l'acte sense donar opció a cap mena de pregunta o prec, no fos que algú presentés alguna qüestió incòmoda.

Terrenys on es projecta el parc comercial a Torre Salses ©Eurofund
Terrenys on es projecta el parc comercial a Torre Salses ©Eurofund

- Segons ha pogut saber l'actual equip de govern de La Paeria, a través de la sol·licitud de llicència, el que es va signar en el seu moment com un parc de mitjanes superfícies amb l'anterior Paer en Cap, ara resulta ser un centre amb grans, mitjanes i sobretot, amb petites superfícies, la qual cosa suposa un atac directe al teixit comercial de la nostra ciutat.

- També afirmem que Lleida no necessita projectes especulatius als afores de la ciutat que destrueixin el comerç local i un urbanisme sostenible i equilibrat. A Lleida ja tenim un gran centre comercial: es diu Eix Comercial, que resulta ser la zona comercial més gran d'Europa i acompanyat de Zona Alta i comerç de barris. El que necessitem és millorar-ho i potenciar-ho, començant per propietaris, comerciants i amb el suport imprescindible de La Paeria, i la ciutadania de Lleida hauria d'estimar i valorar més el que tenim a casa nostra.

- Amb tot això, i veient l'enorme engany dels promotors de Torre Salses respecte al presentat en el seu moment i l'actual sol·licitud de llicència, informem que presentarem una moció al pròxim ple de l'Ajuntament perquè tots els grups municipals manifestin la seva posició respecte a la nova situació.

- A més, i al marge del contenciós interposat per la nostra associació davant la justícia, demanem a l'actual Paeria que utilitzi tots els instruments administratius per a no permetre aquest engany als ciutadans i reverteixi el projecte actual en zona residencial més els seus respectius equipaments comercials de proximitat.

Comentaris