Lluita, transformació i canvi en el segon número de la revista Mangrana

El segon número de Mangrana compta entre les seves signatures amb Riane Eisler, acadèmica i escriptora best-seller internacional, i altres de la talla d’Olga Olivera-Tabeni, Božo Vrećo, Marta Grimalt, Cultura i conflicte o la redactora de Territoris.cat, Cristina Mongay, entre d’altres
El ballarí Kiko López dona forma a la portada de Mangrana ©Mangrana
photo_camera El ballarí Andrés Andujar dona forma a la portada de Mangrana ©SantiIglesias

L'octubre del 2021 apareixia Mangrana un projecte lleidatà sorgit de l'alquímia creativa de Laia Pulido, Josep Pulido i Gerard Martínez. Una publicació que volia respondre a "la necessitat de crear des de l'art i per a l'art" amb l'únic objectiu d'elaborar una revista especialitzada en cultura contemporània que reflecteixi les diferents maneres de fer i que coexisteixen.

Laia Pulido, Josep Pulido i convidats en la presentació de Mangrana ©Mangrana
Laia Pulido, Josep Pulido i convidats en la presentació de Mangrana ©SantiIglésias

El número inaugural va comptar amb les figures de Sònia Alins, Moon Ribas, Rebeka Elizegi, Lluc Queralt o Imanol Buisan, entre altres. Una representació de la línia editorial de Mangrana que "vol ser diversa, neix diversa, però amb quelcom en comú entre tots els que conformem el projecte: poder crear desplegant l'ànima", segons explica la directora de Mangrana, Laia Pulido.

El passat 2 de febrer, Mangrana va presentar el número corresponent a l'hivern del 2022 -es tracta d'una publicació trimestral-, i ho va fer en el marc incomparable del Museu de Lleida. Una elecció que no va ser gratuïta, ja que, d'una banda, vinculava els origens de la revista amb terra i cultura lleidatana. Per altra volia projectar la simbiosi dels continguts del nou exemplar la revista, una experiència vital de lluita, transformació i canvi.

Portada Mangrana Núm2
Portada Mangrana Núm2

El ballarí Andrés Andujar va captivar als presents en l'acte de presentació, amb moviments d'una enorme plasticitat, guiats per la coreògrafa Sandrà Macià, que s'apoderaven de l'espai, tot harmonitzat amb la música del compositor Frank de Costa. Mangrana Cultura Contemporània  va destil·lar tota una experiència immersiva que pretenia transportar al públic fins a l’essència de la portada del segon número de la revista, que ja està a la venda en les llibreries de terres lleidatanes.

El segon número de Mangrana, ha diversificat els continguts en l'àmbit territorial atès que actualment s’hi poden trobar propostes de totes les demarcacions catalanes i, fins i tot, de les Illes. Un número que compta entre les seves signatures amb Riane Eisler, acadèmica i escriptora best-seller internacional, i altres de la talla d’Olga Olivera-Tabeni, Božo Vrećo, Marta Grimalt, Cultura i conflicte o la redactora de Territoris.cat, Cristina Mongay, entre d’altres.

 

Mangrana Cultura, guanya el Premi L’OESST

Un premi que té per objecte el reconeixement i suport a la creació d’una nova iniciativa cooperativista a Ponent, que intenti donar resposta a alguns dels reptes socials i mediambientals del territori com poden ser projectes de producció, distribució o consum agroecològic; dinamització del comerç local; inclusió social, de persones amb situació de vulnerabilitats; fixació de la població al medi rural; dinamització del sector cultural i artístic; defensa de la igualtat de gènere o reconeixement de les diversitats d’origen, culturals, etc.; mobilitat i/o logística sostenible; entre d’altres.

Comentaris