Les dones de l'Horta reivindiquen el seu paper en la ruralitat lleidatana

Pageses i ramaderes s'han reunit amb motiu del 15 d'octubre, Dia Internacional de la Dona Rural

Les assistents han reivindicat el paper essencial de les dones del món rural. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
photo_camera Les assistents han reivindicat el paper essencial de les dones del món rural. Fotografia: Ajuntament de Lleida.

Les Dones de l'Horta de Lleida s'han reunit, un cop més, davant de la plaça dels Pagesos per commemorar el 15 d'octubre, el Dia Internacional de la Dona Rural.

Les assistents han remarcat el paper cabdal de les pageses i ramaderes en el món agrari, on la lluita per a la igualtat real també té un llarg camí per recòrrer

Anna Aragonés, presidenta de l'Associació de Productors i Productores de l'Horta de Lleida, ha llegit el manifest de la jornada que ha denunciat que aquest col·lectiu pateix "una doble discriminació: ser dona i viure en un entorn rural".

"Som les oblidades del sector oblidat, però som imprescindibles i essencials per al desenvolupament del món rural, per a la cohesió social, per al funcionament de l'economia i per la pervivència de l'Horta com a espai rural i natural", afirma aquest document, que conclou amb la següent reivindicació: "Volem fer visible la nostra feina, el nostre esforç i el nostre compromís amb l'entorn on vivim, l'Horta de Lleida, que tant estimem. Volem participar i ser escoltades. Tenim molt a dir i no estem disposades a fer ni un pas enrere en el camí cap a la igualtat".

A més de la lectura del manifest, s'ha dut a terme la imposició de la banda de pubilla de l'Horta de Lleida al monument de la pagesa i se li ha fet una ofrena de productes alimentaris.

Durant la tarda el passat dissabte, tingué lloc una trobada a l'ermita de Butsènit i una caminada pels camins pròxims al riu, seguides d'un concert a càrrec del cantant Ricard Seuma i un berenar popular.

Els actes d'aquesta Festa de les Dones de l'Horta de Lleida han estat organitzats per la Comissió de l'Horta de la Federació d'Associacions de Veïns de Lleida, el seu nou grup Dones de l'Horta de Lleida i l'Associació de Productors i Productores de l'Horta de Lleida

Comentaris