L'església romànica de Sant Llorenç de Lleida, tancada durant 5 mesos

La restauració s'adreça a sanejar les voltes i les pedres en mal estat, i en aïllar de les parets del retaule de Santa Úrsula afectat per la humitat

Vista de l'església de Sant Llorenç de Lleida. Fotografia: Cedida.
photo_camera Vista de l'església de Sant Llorenç de Lleida. Fotografia: Cedida.

Fins al pròxim mes de febrer, l'església de Sant Llorenç de Lleida podria romandre tancada al culte i les visites després a causa de les obres de restauració del seu interior.

Al llarg d'aquest període, es preveu sanejar les voltes interiors i les pedres de les parets, així com aïllar les parets el retaule de Santa Úrsula, la policromia del qual està en perill per culpa de la humitat.

Aquest conjunt d'actuacions començaran el dilluns 7 de novembre, i suposaran una despesa de 975.000 euros, abonada pel programa 'Temps de Gòtic' que subvenciona la Fundació "la Caixa" i el Departament de Cultura

Destaca el tractament de frenada de la degradació de les pedres arenoses del temple, que van acusant despreniments i esdevenen un perill per feligresos i visitants. Quant a les voltes interiors, encara presenten deterioraments provocats per l'incendi que va tenir l'església durant la Guerra Civil.

L'església de Sant Llorenç, construïda entre els segles XII i XV és originàriament d'estil romànic, però amb ampliacions i acabats gòtics. El temple ha estat catedral de Lleida en dos períodes històrics diferents. Durant més de 70 anys al segle XVIII, entre el moment en què Felip V va tancar la Seu Vella al culte per militaritzar-la fins a la construcció de la Catedral Nova i, després de la Guerra Civil, fins a la restauració de la Catedral, greument afectada per un incendi intencionat al 1936.

 

Comentaris