Dies 26 i 27 de març, i 2 i 3 d'abril

L'Horta de Lleida proposa gaudir de la floració dels perers amb una degustació

'Hanami Horta', proposada per la Granja Pifarré i Nomon Turisme Cultural, vol aprofundir en les visites de la floració explicant l'origen de la fructicultura

Hanami Horta
photo_camera Hanami Horta

Els productors de l'Horta de Lleida, encapçalats per l'equip de la Granja Pifarré i amb la col·laboració dels guies de Nomon Turisme Cultural, proposen una activitat per redescobrir la floració dels perers i l'origen de la fructicultura.

Projecten, així, l'activitat agrocultural 'Hanami Horta', que tindrà lloc els dies 26 i 27 de març, i 2 i 3 d'abril

Aquesta iniciativa, oberta a tots els públics, vol aprofundir en les visites de la floració explicant l'origen de la fructicultura, visitant un camp de pereres florides i fent una degustació de peres de Lleida de la mateixa finca visitada, la Torre del Fugó.

L'activitat començarà a l'agromuseu de Granja Pifarré, indret que ha reservat un espai per detallar els orígens de la fruita a Ponent, amb tota mena d'eines de treball antigues (bancs de fusta, medidors de recol·lecció, o antics cistells de canyís per collir fruita).

Tot seguit es visitarà el camp de pereres conferència de la Torre Fugó i es descobrirà quines peres formen part de la DO Pera de Lleida i altres curiositats del cultiu, la seva producció, manteniment i recol·lecció.

Per acabar es farà un tast degustació de pera conferència, una de les varietats de pera més dolces. A més, tots els visitants seran obsequiats amb 1kg de peres de la mateixa finca visitada.

Les inscripcions d'aquesta activitat es gestionen en línia a través del lloc web de la Granja Pifarré.

La floració a l'Horta de Lleida és molt vistosa per la flor d'un color blanc intens que, des d'ara, té un nou nom propi, 'Hanami Horta'

Comentaris