L'Horta de Lleida se suma a l'experiència 'Benvinguts a Pagès'

Granja Pifarré va acollir prop de 200 persones en aquesta convocatòria

'Benvinguts a pagès' a la Granja Pifarré de Lleida. Fotografia: Granja Pifarré.
photo_camera 'Benvinguts a pagès' a la Granja Pifarré de Lleida. Fotografia: Granja Pifarré.

Les empreses familiars lleidatanes Fruites Andreu Aragonés i Granja Pifarré han estat les amfitriones, aquesta cap de setmana, de les activitats 'Benvinguts a Pagès', que organitza el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els dies 1 i 2 d'octubre petits i grans han estat convocats a visitar granges, explotacions agràries, horts, restaurants amb menús de proximitat i també diferents propostes 'agroculturals'

En la visita a la Granja Pifarré, les persones visitants van gaudir d'una acollida de tota una experiència 'agracultural', començant per l'antiga quadra museïtzada on s'explica la història de l'Horta Lleidatana durant els segles XIX i XX.

Seguidament, van poder endinsar-se en l'Agromuseu del tractor Antonio Minguell, on s'explica l'evolució de la mecanització del camp a l'Horta lleidatana i arreu.

La ruta va acabar amb una degustació de la cervesa 'Pallaresa' elaborada artesanalment amb ordi cerveser de l'Horta i amb el tast de suc ecològic de préssec paraguaio 'Ecolòrgic' elaborat per Cal Garreta de la partida de Sant Just.

Granja Pifarré va acollir prop de 200 persones en aquesta edició de 'Benvinguts a Pagès' que d'alguna manera volen ser unes jornades de portes obertes de la pagesia catalana

'Benvinguts a pagès' a la Granja Pifarré de Lleida. Fotografia: Granja Pifarré.

 

Comentaris