L'IEI celebrarà una Festa Major plena d'activitats culturals i tecnològiques

El popular videojoc Minecraft, la cultura urbana i els homenatges destacaran a la celebració
Presentació de la Festa Major de l'IEI. Foto
photo_camera Presentació de la Festa Major de l'IEI. Foto

Aquest dimecres, Estefania Rufach, vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), ha presentat la Festa Major de l'IEI a l'Aula Magna. La celebració tindrà lloc del 15 al 20 de juliol i inclourà una àmplia gamma d'activitats culturals i tecnològiques, destacant la recreació de l'edifici de l'IEI dins del videojoc Minecraft. A l'acte de presentació també hi han assistit Andreu Vàzquez, director de l'IEI, i Noé Bosch, cofundador de GameSports Electrònics.

Rufach ha subratllat que el programa d'enguany inclou diverses disciplines que es desenvoluparan en espais emblemàtics com el Pati i la Biblioteca. Ha animat tothom a participar en la festa, que va néixer durant la pandèmia per donar suport al món cultural i que continua promovent la cultura.

Andreu Vàzquez ha destacat l'enfocament de la Festa Major d'enguany en la cultura urbana i els artistes que treballen en català, amb l'objectiu d'atraure el públic jove.

 • Els actes començaran el dilluns 15 de juliol amb el pregó de Festa Major i la primera part de Lleida Urbana, una proposta multidisciplinària presentada per Marc Andreu. Aquest dia, a les 19:00 de la tarda, hi haurà música urbana, pintura mural i dansa contemporània, amb artistes com Neptú, Yung Rajola i Sandra Macià Dansa, acompanyats per un mural de Javier Morillas.
   
 • El dimarts 16, a la mateixa hora, serà el torn de la música pop urbana amb actuacions d'Abril i Renaldo & Clara, que oferiran un concert de pop en català amb lletres introspectives i arranjaments frescos.
   
 • El dimecres 17, l'espectacle familiar 'El baül secret de Pau Casals' tindrà lloc al Pati de l'IEI a les set de la tarda, amb la participació de la violoncel·lista Irene Labrador. L'acte commemora els 50 anys de la mort del músic català Pau Casals.
   
 • El dijous 18, Pau Alabajos oferirà un concert homenatge a Vicent Andrés Estellés titulat 'La paraula viva i amarga', celebrant el centenari del naixement del poeta amb adaptacions musicals dels seus versos.
El Postureig de Lleida jugant al videojoc Minecraft dins de la recreació de la biblioteca de l'IEI. Foto: Premsa de l'IEI
El Postureig de Lleida jugant al videojoc Minecraft dins de la recreació de la biblioteca de l'IEI. Foto: Diputació de Lleida
 • La festa culminarà amb l'activitat Vine a jugar al Minecraft de l'IEI' a la Biblioteca. El divendres 19 a la tarda i el dissabte 20 al matí, GameSports presentarà una recreació de l'edifici de l'IEI dins del popular videojoc Minecraft. Aquesta activitat, dirigida a joves de 9 a 15 anys i les seves famílies, inclourà la resolució d'enigmes i la col·laboració en el joc, oferint una experiència interactiva i educativa.

Els participants podran inscriure's prèviament al web de l'IEI i rebran obsequis per la seva participació. 

Comentaris