28.11.2021 |

TURISME DE LLEIDA REOBRE LA TEMPORADA DE PRIMAVERA I, AMB ELLA, LES PORTES DEL CASTELL DE GARDENY

Tres maneres úniques de redescobrir la capital ponentina per Setmana Santa

Gardeny Lleida- Turisme de Lleida
El conjunt Templer de Gardeny, una visita imprescindible (Turisme de Lleida)
Tres maneres úniques de redescobrir la capital ponentina per Setmana Santa

Arriba el bon temps i, amb ell, una nova temporada de Turisme de Lleida que posarà al descobert les joies històriques i arquitectòniques més emblemàtiques de la ciutat. Per aquestes festes de Setmana Santa, es reobre el Castell de Gardeny i s'organitzen tres visites guiades i molt diverses que us aproparan a la història de la ciutat de maneres molt diferents i faran del vostre pas per la capital ponentina tota una experiència.

Lleida modernista - Divendres 2 d'abril

Turisme de Lleida - modernisme

Entre tantes altres coses, Lleida és modernista. El moviment de finals del segle XIX i inicis del XX fortament arrelat a Catalunya ha deixat la seva empremta en emblemàtiques construccions i molt especialment en edificis d'habitatges, per deixar la fesomia de Lleida amb maons, delicats estucs i natura forjada a la llum de vitralls. A través d'aquesta visita panoràmica, es veuran de prop les construccions modernistes més esplendoroses que es conserven a la ciutat, moltes de les quals han estat objecte de recents restauracions que els han retornat la plenitud original i llueixen coloristes i ornamentades façanes. La ruta passa pel Teatre de l'Escorxador, les Cases Balasch, la Casa Baró (La Vinícola), la Casa Morera (Casa de la Lira), l'Antic Cinema Vinyes, la Casa Magí Llorens, la Casa Melcior, l'Edifici Pal·les i la Casa Bergós.

Lleida secreta - Dissabte 3 d'abril

Turisme de Lleida - Lleida secreta
La capital ponentina s'ha erigit a base d'una amalgama d'episodis històrics, pobles i civilitzacions molt diversos que han llegat la riquesa cultural de la Lleida d'avui.
De la mà de Lleida Secreta, descobrireu les diferents actuacions arqueològiques que s’han dut a terme al centre històric de la ciutat i que han posat al descobert uns jaciments que permeten descobrir testimonis fins ara gairebé desconeguts del passat de Lleida. La ruta està conformada per la visita a tres punts: les muralles medievals del Carrer Anselm Clavé, andalusines (s. IX - X) i feudals (s. XII - XIV); les Adoberies, la pròspera indústria feudal de la pell a Lleida i els obradors del segle XIII del barri de la Magdalena, que se situaven al número 9 de la Rambla de Ferran i que són les més antigues de l'Estat espanyol i les que millor s'han conservat; i les restes arqueològiques al soterrani del Palau de la Paeria, on es poden veure les restes d'un edifici rectangular de l'època romana sobre els quals es van trobar nombrosos objectes del segle V dC, i que també acull restes de banys andalusís (IX-X) ja documentats al 1208.

Lleida City Tour - Diumenge 4 d'abril

Turisme de Lleida - Lleida City Tour
Amb el somriure platejat del Segre i coronada per la Seu Vella, Lleida ofereix una imatge radiant ja només en donar-nos entrada a la ciutat. Però el seu interior alberga molt per descobrir, fins i tot per aquells qui creiem que ja ens la sabem de memòria. Una de les seves artèries, el Carrer Major, resulta ser un dels eixos comercials i peatonals més llargs d'Europa, que es combina amb un itinerari monumental únic. Amb aquest tour, Turisme de Lleida us portaran a descobrir un bon nombre de construccions històriques i artístiques molt especials de la mà d'un guia local. Coneixereu de ben a prop els edificis del centre històric, com les històries que s'amaguen rere la Catedral Nova i l'edifici gòtic de l'antic Hospital de Santa Maria, amb el seu magnífic pati central; la Plaça Sant Francesc amb la casa modernista Melcior; el Palau de la Paeria i les seves dues particulars façanes -l'una romànica i l'altra neoclàssica-; la majestuosa Avinguda Blondel; la misteriosa Capella del Peu del Romeu; i l'arc del pont amb els icònics cabdills ilergetes, Indíbil i Mandoni. El recorregut finalitza al “cim” de la ciutat, amb una visita exterior al monument més emblemàtic de la ciutat: la catedral romànica i gòtica de la Seu Vella.

Castell Templer de Gardeny - Cada dia

Turisme de Lleida - Castell de Gardeny

Els misteris dels cavallers templers desperten fascinació en molts. A Lleida, la famosa Orde del Temple va ocupar un espai molt destacat fins al punt que, avui, el castell on els cavallers s'allotjaven i vivien, constitueix un dels testimonis més destacats de l'arquitectura templera aixecada a Catalunya durant la segona meitat del segle XII. Amb aquesta visita, Turisme de Lleida us obre les portes del Castell Templer de Gardeny perquè recorregueu tots els seus espais, des de la torre-habitació fins a l'església romànica de Santa Maria de Gardeny, passant per la torre de l'homenatge i mostrant totes les modificacions que, al llarg dels segles XVII i XVIII, van anar modificant la fesomia del conjunt medieval. La visita inclou la projecció d'un audiovisual que us desvelarà els detalls sobre l'origen de les comunitats templeres, les regles úniques que les regien i les particularitats de les vides que omplien la Casa Templera de Gardeny.
 

Tres maneres úniques de redescobrir la capital ponentina per Setmana Santa
comentaris