21.01.2021 |
Territoris.cat

FINS EL 15 D'OCTUBRE

Lleida recorda els Fets de l'1 d'Octubre amb una exposició fotogràfica al carrer

'U: Per tretze fotògrafes i fotògrafs de Lleida', es podrà veure al carrer Major des d'avui fins al 15 d'octubre

Lleida recorda els Fets de l'1 d'Octubre amb una exposició fotogràfica al carrer

Una exposició de fotografies en lones de gran format situades al carrer Major, entorn de la Paeria, permetrà a la ciutadania de Lleida tornar a visibilitzar i recordar els Fets de l'1 d'Octubre de 2017 a la ciutat.

'U: Per tretze fotògrafes i fotògrafs de Lleida' recull les instantànies que van captar tretze professionals lleidatans de les votacions en el referèndum d'autodeterminació convocat pel Parlament de Catalunya i suspès pel Tribunal Constitucional, i de les càrregues que van fer la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per impedir-lo

Les fotografies estaran exposades fins al 15 d'octubre.

L'exposició compta amb 26 imatges de gran format, obra de Tony Alcántara, Lleonard Delshams, Itmar Fabregat, Amado Forrolla, Núria Garcia, Selena Garcia, Santi Iglesias, Jordi V. Pou, Toni Prim, Llorenç Melgosa, Adrià Ropero, Lídia Sabaté i Hermínia Sirvent.

Les imatges documenten les vivències i els sentiments d'aquella jornada, en la qual 34.033 persones van votar en el referèndum a Lleida ciutat (157.501 a tota la demarcació de Lleida) i un total de 34 dones i 89 homes van haver de ser ateses pels serveis sanitaris.

La mostra ha estat produïda per la Universitat de Lleida i comissariada per Leo Badia i Xavier Goñi

En paral·lel, el pròxim dilluns 5 d'octubre, tindran lloc les dues primeres compareixences davant de la Comissió Especial de l'1 d'Octubre, de persones interessades a aportar el seu testimoni sobre els fets succeïts en aquella jornada d'ara fa tres anys.

La Comissió Especial de l'1 d'octubre de l'Ajuntament de Lleida es va constituir el dia 10 de setembre de 2019, amb l'objectiu d'estudiar i informar dels diversos esdeveniments que van succeir el dia 1 d'octubre de 2017 a Lleida, així com dels fets posteriors a la Sentència del Tribunal Suprem de 14 d'octubre de 2019. 

Un dels canals fonamentals d'obtenció d'informació seran les explicacions dels fets viscuts per aquelles persones que, voluntàriament, sol·licitin ser convidades en el marc de les actuacions de la Comissió. Es pot sol·licitar comparèixer davant de la Comissió Especial de l'1 d'octubre de manera digital a través del tràmit o presencialment a l'Oficina Municipal d'Atenció Ciutadana (Rambla Ferran, 32).

U2

Lleida recorda els Fets de l'1 d'Octubre amb una exposició fotogràfica al carrer
comentaris