26.09.2022 |

La Rambla Ferran repetirà com escenari de la Diada de Sant Jordi lleidatana

No hi faltan les presentacions de llibres, els col·loquis amb autors i editors, els tallers infantils i la música

El cartell de Sant Jordi 2022 de Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
El cartell de Sant Jordi 2022 de Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
La Rambla Ferran repetirà com escenari de la Diada de Sant Jordi lleidatana

La capital de Ponent tornarà a celebrar Sant Jordi als carrers i places amb un programa d'activitats que s'amplia i s'ubica en diversos espais de Lleida. 

S'escalfaran motors la propera setmana, amb una promoció a les xarxes socials de la Paeria de les novetats de Sant Jordi 2022 d’autores i autors lleidatans publicats per les editorials Bronca, Fonoll, Pagès editors, Milenio, Mosaics Llibres, Ònix i present a les llibreries de la ciutat (Abacus, Bronca, Caselles, El Genet Blau, La Fatal, La Irreductible i La Sabateria).

També destaca la Mostra 'La mirada del poeta/ L’escriptura del fotògraf' que es va inaugurar durant els dies del Festival Poesia Lleida i que es pot visitar fins al 22 d’abril a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol

Entre les propostes, destaca un trivial literari a l’Instagram de l’Ajuntament de Lleida en memòria de l’escriptor Guillem Viladot, que enguany es celebra el centenari del seu naixement.

El dimecres 20 d'abril, a les 19.00 hores, a l’Hort de Santa Clara, s’ha programat 'Viladot ens porta a l’hort', a càrrec de la poeta i activista cultural Meritxell Cucurella- Jorba i Olza Olzeta. Abdues donaran veu a la poesia més sensual de Viladot, continguda en 'Urc del cos' i 'Amor físic'.

El divendres 22, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 19.00 hores, hi haurà Bookcrossing al Centre d'Art La Panera, equipament que se suma a aquesta campanya d’alliberació de llibres amb l’objectiu d’envair les ciutats amb publicacions sobre diferents disciplines artístiques.

El mateix dia, el Teatre Municipal de l’Escorxador (a les 18.00 i 19.30 hores) acollirà l’espectacle gratuït 'Beatriu' de Guillem Viladot, a partir del conte homònim del llibre pòstum 'Orgànic' (Fonoll).

La diada gran, el 23 d'abril, de 9.00 a 21.00 hores, les parades de llibres i roses ompliran l'Avinguda Francesc Macià, la Rambla Ferran i la plaça Sant Joan

Entre les presentacions i actes, destaca la conversa amb editors i llibreters de Lleida (12.30 a 13.00 hores), la presentació de 'En defensa de la democràcia i la llibertat', de Domènec de Bellmunt (Fonoll), amb la periodista Anna Sàez i els curadors del llibre Josep Camps i Francesc Foguet (13.00 a 13.30 hores); la conversa amb les autores Montse Sanjuan, Marta Alòs, Marialba Revés, Maite Alarcón i Gloria Martín (organitzada per Pagès Editors, de 13.30 a 14.00 hores); el recital de poesia a càrrec d'Àngels Marzo, Jaume Suau i Xavier Baró (17.30 a 18.00 hores) i col·loqui al voltant de Viladot, a càrrec de Teresa Ibars, autora d'El silenci de l’angle. Guillem Viladot o el desfici del jo'.

Pel que fa als més menuts, podran gaudir del racó de la lectura, on podran llegir els llibres que més els agradin a l’aire lliure (de 10.00 a 19.00 hores); una sessió de contacontes 'Papa, m’expliques un conte?' (11.00 a 11.30 hores, a càrrec de la Llibreria El Genet Blau); taller de punts de llibre, amb Llibreria Abacus; la música en directe del grup Ponent Pixie (13.00 a 14.00 hores) o una altra sessió de contacontes 'Els comences a comptar', amb Pagès Editors (17.30 a 18.00 hores).

La Plaça Sant Joan acollirà la música de La Sonsoni Música folk, 19.00 a 20.30 hores

Per posar el punt i final a la Diada de Sant Jordi 2022, s’ha inclòs a la programació l’espectacle 'Estrella', de la companyia Marie de Jongh, que tindrà lloc al Teatre de la Llotja en el marc de LaTemporada Lleida

Consulteu el programa complet d'actes en un clic.

La Rambla Ferran repetirà com escenari de la Diada de Sant Jordi lleidatana
comentaris