L'Aplec va reunir 13.500 collistes en una de les edicions més caloroses i que va rebre 200.000 visitants

Amb la tradicional rua de colles i imposició de les escarapel·les al penó de cada colla, el dinar de germanor a la parcel·la de cada colla, i la Xaranga, l'Aplec s'acomiadava d'una de les edicions més caloroses, de la seva història

Participants en l'Aplec de Lleida 2022 ©AnnaBerga
photo_camera Participants en l'Aplec de Lleida 2022 ©AnnaBerga

Després de més de mil dies sense l'Aplec del Caragol, Lleida ha recuperat aquest cap de setmana la festa popular més multitudinària de la ciutat. Una festa que arrencava amb la Fecoll a l'"expectativa" de com respondria la gent després de dos anys de la pandèmia i que ha acabat amb un balanç "més que positiu". "No podem estar més contents i orgullosos", ha assenyalat el president de la Fecoll.

Participants en l'Aplec de Lleida 2022 ©AnnaBerga Portada
Participants en l'Aplec de Lleida 2022 ©AnnaBerga

El president de la Federació de Colles de l'Aplec (Fecoll), Ferran Perdrix destacava, per una banda, "la gran quantitat de gent" que ha passat pel recinte dels Camps Elisis durant els tres dies i, per l'altra, la falta d'incidències destacables, un fet, diu, que "passa a molt pocs llocs".

Diu del civisme i de les ganes de festa d'aquesta festa tan singular, i ha afegit que "la relació que s'estableix entre les colles passa a pocs llocs i ens fa sentir molt orgullosos de l'ecosistema que muntem als camps Elisis aquests dies

Amb la tradicional rua de colles i imposició de les escarapel·les al penó de cada colla, el dinar de germanor a la parcel·la de cada colla, i la Xaragada, l'Aplec s'acomiadava d'una de les edicions més caloroses, de la seva història.

Participants en l'Aplec de Lleida 2022 ©AnnaBerga
Participants en l'Aplec de Lleida 2022 ©AnnaBerga

Un centenar d'activitats

Durant els tres dies s'han celebrat un centenar d'activitats, la majoria organitzades per les mateixes colles i altres per la Fecoll. Han estat propostes variades per a totes les edats de caràcter gastronòmic, lúdic, cultural i solidari. Una de les que s'ha celebrat aquest diumenge ha estat la 'txollada' solidària per recollir cabells per a elaborar perruques per a persones amb càncer. Els diners recaptats es destinen a l'Associació Contra el Càncer de Lleida i hi ha participat de manera desinteressada perruqueries de la ciutat.

Participants en l'Aplec de Lleida 2022 ©SalvadorMiret
Participants en l'Aplec de Lleida 2022 ©SalvadorMiret

Oferta per als visitants

Totes les persones que han volgut gaudir de la gastronomia de l'Aplec ho han pogut fer al restaurant del recinte, que ha ofert tastos, al preu de 10 euros, i menús a 25 euros i a 11 els infantils, que també han inclòs l'element gastronòmic per excel·lència de la festa. En total, enguany s'han venut uns 2.000 tiquets, entre tastos i menús i, des de la Fecoll, afegeixen que de cara a pròximes edicions s'ha de fer més difusió per atraure més visitants. "Reivindiquem que és una festa totalment oberta i que la gent de fora, encara que no ho viurà amb la mateixa intensitat que un collista, té la possibilitat de tastar l'Aplec i de fer moltes activitats", ha detallat Perdrix.

D'altra banda, i seguint en la línia de celebrar l'Aplec a casa que va tenir una molt bona acollida durant els dos anys de pandèmia, la Fecoll ha posat enguany a disposició dels visitants uns lots al preu de 20 euros amb una llauna de ferro, una bossa de caragols vius, oli d'oliva del Soleràs, caragols bullits, samfaina i un receptari perquè puguin cuinar-los a casa.

Imatge de les penyes a l'Aplec de Lleida 2022 ©SalvadorMiret
Imatge de les penyes a l'Aplec de Lleida 2022 ©SalvadorMiret

Més colles l'any vinent

De cara a l'any vinent, des de la Fecoll esperen que es compleixi l'anunci de dissabte de la Paeria de Lleida d'ampliar el recinte per poder encabir més colles. Així, si es confirma l'ampliació obriran un procés per conèixer quines colles volen créixer i canviar d'ubicació i quines volen entrar. Actualment, n'hi ha 9 en llista d'espera.

Comentaris
Més a Lleida
Entering on the requested page Skip advertisement