27.05.2022 |
Territoris.cat

Lleida universalitza el servei públic de cangur per facilitar la conciliació

El projecte Temps per tu està finançat amb un ajut de 377.000 euros del Departament d'Igualtat i Feminismes, destinat a les famílies amb fills menors de 14 anys
cangur conciliació nens activitats jocs classe escola pintura casa - pexels
Ho fa a través del projecte 'Temps per tu', que amplia l'oferta de cures i atenció i n'universalitza l'accés.
Lleida universalitza el servei públic de cangur per facilitar la conciliació

La Paeria de Lleida i la conselleria d'Igualtat i Feminismes han presentat aquest dijous el projecte Temps per tu, que amplia l'oferta actual del servei públic de cura i atenció puntual d'infants i n'universalitza l'accés a totes les famílies de la ciutat amb fills menors de 14 anys. D'aquesta manera, la Paeria oferirà el servei de cangur fora del temps escolar a tres escoles de la ciutat i també amplia als dissabtes el servei que ja ofereix a les ludoteques entre setmana. D'altra banda, organitzarà un casal de lleure per les vacances de Setmana Santa, i el que té lloc a l'estiu s'ampliarà per donar cobertura a tot el període estival.

El projecte està finançat amb un ajut de 377.504 euros del Departament d'Igualtat i Feminismes

El projecte, que s'emmarca en les polítiques de cures i d'equitat en els temps del Departament d'Igualtat i Feminismes, busca facilitar la conciliació familiar i laboral de les persones que cuiden els infants i adolescents. La consellera del departament, Tània Verge, ha remarcat que es tracta d'un projecte que coresponsabilitza els poder públics amb la cura de les persones, en aquest cas d'infants i adolescents de fins a 14 anys, i ha assegurat que aquests serveis de cures "estan aquí per quedar-se".

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, presenta a la Paeria de Lleida el projecte de servei públic de cangur a la ciutat acompanyada de l'alcalde Miquel Pueyo i de la tinent d'alcalde Sandra CastroData de publicació: dijous 20 de gener del 2022, 16:04Localització: LleidaAutor: Anna BergaLa consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, presenta a la Paeria de Lleida el projecte de servei públic de cangur a la ciutat acompanyada de l'alcalde Miquel Pueyo i de la tinent d'alcalde Sandra Castro - Foto: Anna Berga

De la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha dit que el projecte Temps per tu està pensat perquè les famílies de Lleida "puguin gaudir d'un servei públic que els permeti conciliar millor el seu horari laboral amb la cura dels seus fills menors de 14 anys". Així, ha afegit que la principal novetat d'aquest projecte "és que es tracta d'un servei universal de cura i d'atenció puntual d'infants per a famílies de Lleida".

Així, el projecte permet universalitzar el servei de cura puntual d'infants que la Paeria ja ofereix a les ludoteques municipals de dilluns a divendres i que, amb aquest pla, s'amplia també als dissabtes en horari de 9.30 hores a 14 hores i de 15.30 hores a 18.30 hores. A banda, aquest servei de cures puntuals també s'amplia a diversos punts de la ciutat a través d'un pla pilot en tres escoles en horari de dilluns a divendres de 16.30 hores a 20.30 hores, segons ha concretat la tinent d'alcalde Sandra Castro.

També com a novetat, la Paeria organitzarà un casal d'estiu durant les vacances escolars de Setmana Santa que se sumaran als que ja s'ofereixen a l'estiu i per Nadal. En concret, durant aquest període de Pasqua, que fins ara no estava cobert, s'oferiran un total de 280 places. En el cas de les vacances de Nadal s'oferiran 624 places en dos torns. Aquesta oferta de lleure educatiu està adreçada a infants de 0 a 2 anys i de 3 a 12 anys.

Així mateix, la Paeria ampliarà el programa de lleure Esportmania durant tot l'estiu, des de finals de juny fins a principis de setembre per "acabar d'omplir tot el període estival", ha indicat Castro. En aquest cas es tracta de 340 places adreçades a infants i joves de 4 a 14 anys.

Seguint amb les activitats de lleure, el projecte també amplia fins a 10 el nombre de places per torn per a infants amb algun tipus de diversitat cognitiva o funcional. "Això vol dir triplicar els recursos que es destinen a monitoratge per atendre aquestes necessitats educatives especials", ha subratllat Castro.

Finalment, Verge ha detallat que, tot i que el programa està obert a tota la ciutadania, es donarà prioritat a les famílies monoparentals, dones migrades, dones en situació de violència masclista, dones en situació d'atur de llarga durada i famílies que tinguin altres responsabilitats afegides de cura.

En total, el Govern destinarà 20 milions d'euros a serveis de cangur públics a infants i adolescents fins als 14 anys. La iniciativa està finançada a través del Pla corresponsables (2021-2023) del Ministeri d'Igualtat del govern espanyol i en el cas de la demarcació de Lleida, la xifra destinada a aquests serveis és d'1,2 milions d'euros, repartits amb 1 milió d'euros a la plana de Lleida i 200.000 euros a les comarques del Pirineu i Aran. En el cas del projecte Temps per tu de Lleida s'han destinat 377.504 euros.

Lleida universalitza el servei públic de cangur per facilitar la conciliació
comentaris