22.06.2021 |
Territoris.cat

DEL 29 D'OCTUBRE AL 30 DE NOVEMBRE

Lleida vol convertir-se en referent audiovisual impulsant el festival Visual Art

Visual Art preten actuar com a plataforma per un cinema en català que necessita connectar-se amb el món, en la primera convocatòria s'han rebut 3.750 propostes de les quals s'han seleccionat 35 llargmetratges i 130 curtmetratges que es projectaran del 29 d'octubre al 8 de novembre
Presentació de VisualArt Presentació de Visual Art el Festival Internacional de Cinema de Lleida
Presentació de VisualArt Presentació de Visual Art el Festival Internacional de Cinema de Lleida
Lleida vol convertir-se en referent audiovisual impulsant el festival Visual Art

Amb la voluntat de convertir la ciutat en un referent audiovisual del segle XXI, la Paeria impulsa Visual Art el Festival Internacional de Cinema de Lleida, un certament que compaginarà tres propostes cinematogràfiques que ja es feien a la capital de Segrià Cinema del món, Som Cinema, i Cinefutur. Així i tot, la nova proposta cultural té com a objectiu construir un projecte en l'àmbit internacional amb seccions molt diverses.

La convocatòria cinematogràfica s'ha presentat aquest dimarts en un acte que ha presidit el Paer en cap, Miquel Pueyo a qui han acompanyat la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Estefania Rufach, i el director del festival, Santi Lapeira.

Lapeira ha destacat que Visual Art pretén actuar com a plataforma per un cinema en català que necessita connectar-se amb el món, en la primera convocatòria s'han rebut 3.750 propostes de les quals s'han seleccionat 35 llargmetratges i 130 curtmetratges que es projectaran del 29 d'octubre al 8 de novembre.

Presentació de Visual Art el Festival Internacional de Cinema de LleidaTotes les pel·lícules són premiers a l'estat espanyol, algunes arribaran a les sales de cinema d'aquí a uns mesos i algunes ni arribaran, segons ha destacat Santi Lapeira. El festival l'inaugurarà la pel·lícula anglesa For Sama, premiada als Bafta, i Jaume Balagueró recollirà el premi d'honor.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que amb aquest festival es pretén impulsar la política cultural del segle XX al XXI amb un plantejament a mig/llarg termini.

Presentem una iniciativa cultural que mira al futur sumant experiències, una finestra per mirar al món de l'audiovisual amb cinema que fan els joves i que es fa a Catalunya

El paer en cap ha destacat la importància del Visual Art per mirar i també perquè el cinema ens miri com a ciutat de futur referent en l'audiovisual amb el compromís de complir l'agenda 2030 de les Nacions Unides.

Presentació festival Visual Art - autora del cartellPer la seva banda, la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, i de l'IEI, Estefania Rufach, ha destacat la satisfacció de presentar un festival com aquest després de sis mesos molt durs, també en el sector cultural. Neix per quedar-se i per situar Lleida al món, ha dit.

El regidor de Cultura de la Paeria, Jaume Rutllant, ha insistit que la voluntat del festival és transformar l'acció cultural a la ciutat i al territori.

Volem Agafar elements que havien estat pensats en un esquema del segle XX i portar-los cap al segle XXI anant a buscar públic jove

Rutllant ha reconegut que aquest primer any és complicat per la situació sanitària i per això han decidit combinar projeccions presencials amb projeccions en línia. En aquest sentit, el director del festival ha assegurat que serà un festival segur.

Lleida vol convertir-se en referent audiovisual impulsant el festival Visual Art
comentaris