28.10.2021 |

DEL 16 AL 22 DE SETEMBRE

Lleida tornarà a participar en la Setmana Europea de la Mobilitat

El Parking Day o el Dia de l'Obrim els carrers són algunes de les propostes organitzades

Celebració del primer Parking Day a Lleida el 2019.
Celebració del primer Parking Day a Lleida el 2019.
Lleida tornarà a participar en la Setmana Europea de la Mobilitat

Lleida tornarà a gaudir de la Setmana de la Mobilitat del 16 al 22 de setembre, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en VMP (Vehicles de Mobilitat Personal) o en transport públic.

També pretén visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Enguany, el lema que centrarà la campanya és 'Fes salut. Mou-te de manera sostenible' que pretén destacar com la mobilitat sostenible està vinculada a la seguretat i la salut de les persones

Dues de les propostes que la Paeria de Lleida té en marxa són el Parking Day i el Dia de l’Obrim els carrers.

Pel que fa al Parking Day, tindrà lloc el divendres 17 i el dissabte 18 de setembre. Es tracta d’un esdeveniment anual que es fa a més de 200 ciutats d’arreu del món i durant la qual el vianant guanya espai de la via pública destinat habitualment a l'estacionament de vehicles.

L’objectiu del dia és que els establiments comercials ocupin una o diverses places d’estacionament per desenvolupar-hi tota mena d'activitats

Aquesta ocupació s’ha de fer protegint el perímetre amb elements alts i visibles, com ara tanques, testos de plantes o similars, o bé amb la col·locació de tarimes o palets per elevar-ne la superfície.

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible també es durà a terme el Dia de l’Obrim els carrers – Open Street Day, que també se celebra mundialment.

Durant aquesta jornada, els mitjans de transport sostenibles (vianants, bicicletes, vehicles de mobilitat personal i autobusos) poden gaudir lliurement de carrers i espais que habitualment utilitzen els vehicles motoritzats

L’Ajuntament de Lleida tallarà o restringirà el trànsit de vehicles a diversos carrers de la xarxa bàsica, tant del centre de la ciutat com en alguns barris, com ara l'Avinguda Alcalde Rovira Roure, el Carrer Hostal de la Bordeta o el Carrer Corregidor Escofet, entre d'altres.

L’objectiu és que entitats esportives, culturals, associacions, escoles, comerços i altres agrupacions desenvolupin activitats al carrer aprofitant el tall al trànsit.

Lleida tornarà a participar en la Setmana Europea de la Mobilitat
comentaris