01.10.2022 |

Lleida serà el centre internacional dels estudis ornitològics

El Birding Congress 2023 tindrà lloc a la capital ponentina la propera primavera

Fragment del Cartell de les Jornades Tècniques de Turisme Ornitològic
Fragment del Cartell de les Jornades Tècniques de Turisme Ornitològic
Lleida serà el centre internacional dels estudis ornitològics

Lleida acollirà, del 15 al 17 de setembre, les Jornades Tècniques de Turisme Ornitològic, el pas previ a acollir la primavera del 2023 el Congrés Internacional de Turisme Ornitològic, ‘Birding Congress’.

Aquestes jornades estan organitzades per Turisme de Lleida i el Patronat Ara Lleida, i compten amb la participació de l’Ornithology and Birding School

La cita d'aquesta setmana ressaltarà la plana de Lleida i els Pirineus com escenaris d'interès per al turisme ornitològic, i obrirà les portes a fomentar el turisme d’observació d’ocells i el de natura.

El destacat científic i naturalista Martí Boada serà la persona responsable d’inaugurar aquestes cites tècniques que es desenvoluparan al Palau de Congressos, La Llotja de Lleida.

La trobada continuarà el divendres 16 de setembre a Raimat Natura, una de les finques privades dedicades al turisme d’ocells més grans d’Europa. Allí es realitzarà una sessió d’observació d’ocells i es comptarà amb ponències sobre les transformacions que es produiran en aquest sector turístic arran del canvi climàtic i les noves formes de turisme ornitològic. 

Finalment, el dissabte 17 de setembre, es tractarà amb detall el projecte Buseu (Pallars Sobirà), situat en l'única regió d'Europa on nien les quatre espècies de voltors. En aquest cas, es posarà en relleu l’alça del turisme fotogràfic d’ocells i fauna mitjançant aguaits. 

El turisme ornitològic, en concret, és una activitat en auge que genera arreu del món uns 3 milions de viatges internacionals a l’any

Amb el Congrés de Turisme Ornitològic 'Birding Congress', es recuperarà elprotagonisme de les Terres de Ponent per observar la riquesa i diversitat d'ocell, si no també per posicionar-la internacionalment. 

Cartell de les Jornades Tècniques de Turisme Ornitològic

Lleida serà el centre internacional dels estudis ornitològics
comentaris