04.07.2022 |
Territoris.cat

La lleidatana Montserrat Bellmunt, finalista de la Biennal Internacional de Cartellisme Terras Gauda

1.249 cartells de 64 països han participat en la 15a edició de la Biennal, una de les tres cites de cartellisme més importants a nivell mundial

 

EXPO BIENAL INTERNACIONAL CARTELISMO TERRAS GAUDA 3
Els finalistes i premiats han estat triats entre 1.249 cartells de 64 països - Foto: Grup Terras Gauda
La lleidatana Montserrat Bellmunt, finalista de la Biennal Internacional de Cartellisme Terras Gauda

La dissenyadora de Lleida, Montserrat Bellmunt, ha estat seleccionat finalista de la 15a Biennal Internacional de Cartellisme Terras Gauda – Concurs Francisco Mantecón, en la qual han participat 1.249 obres de 64 països.

Tanel August Lind, d'Estònia, ha resultat el guanyador del primer premi d'aquesta edició, dotat amb 10.000 euros, d'entre els 48 finalistes procedents d'Alemanya, Àustria, Bulgària, Eslovàquia, els Estats Units, Estònia, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, l'Iran, Israel, el Kazakhstan, Mèxic, Polònia, Portugal, República Dominicana, Romania, Rússia i Sèrbia.

El primer accèssit Autoritat Portuària de Vigo ha recaigut en Maria Nolepa (Polònia), el segon en Jesús Barbeito (Espanya) i l'esment especial en Tommaso Gianno (Itàlia). Cadascun d'aquests premis té una assignació de 2.000 euros, per la qual cosa Cellers Terras Gauda ha repartit 16.000 euros en total.

863 - MONTSERRAT BELLMUNT - LLEIDA
El cartell finalista de la lleidatana Montserrat Bellmunt - Imatge cedida per Grup Terras Gauda

 

Un nou cartell de les rutes del vi

Els 48 finalistes i premiats, entre els quals es troben la dissenyadora de Lleida, opten a dissenyar el cartell per a promocionar la 12a i 13a jornada de portes obertes de les rutes del vi de les cinc denominacions d'origen gallegues de Turisme de Galícia.

Cadascun dels premis està dotat amb 5.000 euros

 

1.249 cartells el 2022

Els finalistes i premiats han estat triats entre 1.249 cartells de 64 països. La participació més elevada d'Europa ha correspost a Àustria i Itàlia, amb 112 i 99 cartells, respectivament, a més d'Espanya. D'Amèrica, els Estats Units, amb 89 participants, i Mèxic amb 58, han estat els més representats. Dissenyadors de sis països d'Àfrica han enviat també els seus originals: Maurici, el Marroc, Tunísia, Ruanda i Zimbàbue. Des d'Àsia, n'han arribat des de la Xina, el Japó, Taiwan, Filipines o el Kazakhstan. Ha estat significativa també la presència de cartells d'Orient Pròxim: Xipre, Geòrgia, l'Iran, Israel, Líban, Turquia i Iemen. I d'Oceania, també n'han arribat d'Austràlia.

 

Quinze anys de Biennal: més de 20.000 originals

Més de 20.000 cartells de 100 països han participat en aquestes 15 primeres edicions: consagrats dissenyadors gràfics i il·lustradors, joves creadors, estudis de disseny, així com estudiants i professors d'universitats dels cinc continents, confirmant la pluralitat i diversitat tant geogràfica com del perfil dels concursants. L'Autoritat Portuària de Vigo, la Conselleria de Cultura i Turisme de Galícia (Xunta de Galícia) en són els organismes col·laboradors.


 

La lleidatana Montserrat Bellmunt, finalista de la Biennal Internacional de Cartellisme Terras Gauda
comentaris