La Llibreria Caselles s'uneix a la cadena Bookish

Amb l'adquisició per part de la cadena Bookish, la Llibreria Caselles assegura la seva continuïtat
L'interior de la llibreria Caselles. Foto: ACN
photo_camera L'interior de la llibreria Caselles. Foto: ACN
L'emblemàtica Llibreria Caselles, ubicada en ple Eix Comercial de Lleida, ha anunciat la seva incorporació a la cadena Bookish. Aquest moviment assegura la continuïtat d'un establiment que, des de la seva fundació com a petit quiosc el 1914 per Bonaventura Caselles, s'ha convertit en una referència per als amants de la lectura.

Bookish, que segueix una acurada estratègia d'expansió, ja compta amb la llibreria Albiri de Barcelona i la Librería Lé de Madrid, afegint ara Caselles al seu llistat de llibreries destacades. Jordi Caselles, un dels quatre gerents i actual director de la llibreria, ha explicat que aquesta aliança permet no només preservar el llegat familiar, sinó també mantenir el paper cultural que la Llibreria Caselles exerceix a Lleida. Jordi Caselles, ha remarcat la importància de conservar tant l'equip actual com la direcció de la llibreria, assegurant que la tercera generació de la família continuarà al capdavant durant l'etapa de transició.

Fundada a Barcelona el 2017, Bookish es va introduir com un servei de subscripció literària que treballa exclusivament en línia, tot i centrar-se en el llibre físic. En set anys, ha creat una comunitat fidel de prop de 6.000 usuaris actius, consolidant-se com a prescriptor de les millors novetats literàries.

Caselles és la tercera adquisició significativa de Bookish. El desembre de 2022, Bookish va evitar el tancament de la llibreria Albiri de Barcelona, i l'abril de 2023 va adquirir la Librería Lé de Madrid, reconeguda amb el "Premio Boixareu Ginesta" al "Librero del Año". Amb aquestes incorporacions, Bookish continua destacant-se per reunir llibreries emblemàtiques del país, diferenciant-se de les grans cadenes i franquícies.

Amb l'entrada de la Llibreria Caselles a la cadena Bookish, es reafirma l'estratègia de l'empresa de preservar les grans llibreries independents i garantir la seva continuïtat en el panorama literari actual.

Comentaris