Moros i Cristians guanyen la batalla contra la COVID-19 en les Festes de Lleida

El fet de coincidir amb les Festes de la Tardor també ha provocat que s’hagin hagut de modificar ubicacions i horaris dels actes en relació amb el programa tradicional, l’itinerari de la desfilada no ha arrencat del Turó de la Seu Vella com era el costum sinó de la plaça Bores
Desfilada de Moros i Cristians a les Festes de tardor de Lleida ©Javi Martín
photo_camera Desfilada de Moros i Cristians a les Festes de tardor de Lleida @JaviMartín

La Festa de Moros i Cristians ha guanyat enguany la contesa a la pandèmia en les festes de tardor de Lleida. Tot i que la celebració hi ha hagut d'introduir canvis sobre la programació tradicional, amb una versió reduïda i un aforament limitat, l’associació festera ha pogut celebrar el 25è aniversari. El dissabte dia 25 les Ambaixades dels dos bàndols, en l’envit dialèctic que es va establir a la plaça Sant Joan, i el diumenge 26 va ser el torn de l’Entrada de Gala i la Batalla, els tres actes principals de la festa. 

Desfilada de Moros i Cristians a les festes de tardor de Lleida @JaviMartínEl fet de coincidir amb les Festes de la Tardor també ha provocat que s’hagin hagut de modificar ubicacions i horaris dels actes en relació amb el programa tradicional. L’itinerari de la desfilada no ha arrencat del Turó de la Seu Vella com era el costum sinó de la plaça Bores. Les 300 persones, integrants de les comparses dels Banu-Hud, Al·leridis, Musa, pel bàndol moro, i dels Anglesola, Pallaresos i Urgellencs, pel dels cristians, que s’havien concentrat davant la porta dels Camps Elisis, han creuat el Pont Vell, per recórrer tot seguit l’avinguda Blondel i arribar a la passarel·la del Liceu Escolar.

Un itinerari en què han estat acompanyats de quatre bandes: les lleidatanes Ilerband i Banda Simfònica Unió Musical, la Banda Valènia, de Barcelona, i l’agrupació Miralbueno, de Saragossa.

Escenificació de Moros i Cristians a la Porta dels Apòstols de la Seu Vella @JaviMartínAl vespre, davant la Porta dels Apòstols de la Seu Vella, s’ha escenificat la batalla per conquerir la ciutat. L’historiador i activista cultural Pep Tort ha estat l’autor del guió, que han declamat Antoni Pomés, el caid moro de la comparsa dels Banu-Hud, i Mariona Franco, la comtessa cristiana dels Anglesola. Finalment, no hi ha hagut vencedors en la batalla. I aquest empat en la lluita s'ha celebrat amb un garrotín.

Comentaris