Una estrella de Nadal, de 3x3 metres, llueix des de dalt del castell de la Suda

El Nadal ja il·lumina els carrers de Lleida

Aquesta tarda, els llums de la plaça de la Paeria s'han apagat per donar pas a un màping amb motius nadalencs de set minuts de durada projectat a la façana de l’Ajuntament
La plaça Paeria s'ha omplert de gom a gom per a presenciar el màping i l'encesa de llums - Foto: Ajuntament de Lleida
photo_camera La plaça Paeria s'ha omplert de gom a gom per a presenciar el màping i l'encesa de llums - Foto: Ajuntament de Lleida

Lleida ha donat aquesta tarda la benvinguda al Nadal amb la tradicional encesa de la il·luminació nadalenca als diferents barris i zones comercials de la ciutat, que dona inici a tot el programa d’activitats posat en marxa per aquestes dates per la Paeria sota el lema Per Nadal, el regal és Lleida.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit l’encesa de llums, que ha estat itinerant, començant per la plaça Paeria i amb parades a la Zona Alta, el Secà de Sant Pere i la Bordeta, amb participació dels regidors de la corporació, dels representants veïnals, dels comercials i de molts veïns i veïnes de la ciutat.

A la plaça Paeria, s’han apagat les llums uns minuts abans de dos quarts de set per a presenciar l’estrena d’un màping amb motius nadalencs de set minuts de durada que s’ha projectat a la façana de l’Ajuntament. L’espectacle, elaborat per l’empresa Monsuton, també s'ha pogut veure en un segon passi a les 19.30 hores.

La videoprojecció, a la façana de la Paeria - Foto: Ajuntament de Lleida
La videoprojecció, a la façana de la Paeria - Foto: Ajuntament de Lleida

El màping es repetirà a les portes de Nadal, el 21 de desembre

A continuació, s’ha dut a terme l’encesa de la il·luminació nadalenca, que a l’Eix Comercial, compta amb un centenar de motius, inclosa una garlanda amb bombetes de 400 m de longitud. L’encesa ha anat acompanyada d'una cantada de nadales a càrrec de Veus.kat, davant de l’arbre natural de 8 metres d’alçada i il·luminat amb 10.000 bombetes led.

Les persones assistents han pogut gaudir també d’una visita guiada a l’exposició de joguines de Lo Baratillo, que hi ha al pati del Palau de la Paeria

La coral Veus.kat ha fet una cantada de nadales davant el gran avet natural que decora la plaça Paeria - Foto: Ajuntament de Lleida
La coral Veus.kat ha fet una cantada de nadales davant el gran avet natural que decora la plaça Paeria - Foto: Ajuntament de Lleida

A la plaça Ricard Viñes, el grup de Mollerussa Fauna ha amenitzat l'encesa de llums a les 19.30 hores, amb la presentació de la nadala de rumba catalana El Nadal comença amb tu, de la mà de Lleida TV. A la Zona Alta s’hi han col·locat 93 motius.

A més, aquest any, s’ha incrementat la il·luminació de Nadal als barris. Així, per exemple a la Bordeta s’ha instal·lat un arbre metàl·lic de 8 metres d’altura i 2.500 leds, a més d’un rètol de Bones Festes; a Balàfia, una garlanda al Centre Cívic; a Magraners també s’ha il·luminat el Centre Cívic amb 3.000 bombetes leds i s’ha col·locat un arbre natural amb 1.800 leds; a La Mariola, disposaran d’un cartell de Bones Festes, quatre motius nadalencs davant de l’Escola Bressol de Gardeny i il·luminació del carrer Pius XII; al Centre Històric hi ha 500 metres de llum entre l’antiga església de Sant Martí i el Mercat del Pla, fins davant del Centre d’Art la Panera; i al centre de la ciutat, paquets de regal a l’inici i final del carrer Sant Antoni i un far a la plaça de Sant Joan.

Els motius nadalencs il·luminats a la Zona Alta - Foto: Ajuntament de Lleida
Els motius nadalencs il·luminats a la Zona Alta - Foto: Ajuntament de Lleida

També es mantenen punts d’il·luminació com els arbres de Francesc Macià, els ponts, les façanes institucionals (Paeria, Casino, Pal·las), entre altres, i també s’ha instal·lat una estrella de Nadal amb 2.000 punts de llum Led a la Suda.

La il·luminació nadalenca romandrà fins al 6 de gener i s’apagarà cada dia a les 22.30 h. La inversió total de la Paeria en enllumenat nadalenc és de 71.871,68 €.

Parc de Nadal del Secà de Sant Pere

El barri del Secà de Sant Pere també ha encès avui a les vuit del vespre les llums del seu parc de Nadal, que enguany estrena ubicació, a l’interior del recinte de l’escola-institut Torre Queralt, amb un gran arbre metàl·lic i diverses escenes, motius i llums nadalenques. L’alcalde Larrosa ha acompanyat el president de l’associació de veïns, José Carreiro, i la regidora de barri, Cristina Morón, en l’acte.

El parc nadalenc del Secà estarà obert tots els dijous, divendres, dissabtes i diumenges al vespre, a més dels dies festius, amb un donatiu social de 2 euros i entrada gratuïta pels socis de l'entitat

Comentaris