02.12.2021 |

ÉS UNA DE LES ACCIONS DE MILLORA DINS DEL PLA DE BIBLIOTEQUES MUNICIPAL

La Biblioteca de Pardinyes converteix un antic magatzem en sala infantil

La segona sessió de la “Roda de contes” serà aquest dimecres, a les 17 hores, amb Mertxe París

El nou espai infantil a la Biblioteca de Pardinyes - Foto: cedida per la Paeria de Lleida
El nou espai infantil a la Biblioteca de Pardinyes - Foto: cedida per la Paeria de Lleida
La Biblioteca de Pardinyes converteix un antic magatzem en sala infantil

La Biblioteca de Pardinyes ha habilitat un nou espai per a famílies i infants per millorar l’accessibilitat dels llibres per a aquest tipus d’usuaris i usuàries. Aquesta nova sala infantil ja ha entrat en funcionament.

Atesa l’alta presència de famílies i infants, i per millorar l’accessibilitat dels llibres per a aquest tipus d’usuaris, s’ha convertit un antic magatzem de la biblioteca en sala infantil. Així doncs, els nens i les nenes tenen un espai exclusiu per a ells i elles, i la sala general ha guanyat en espai.

En aquesta nova sala infantil es poden trobar llibres i revistes per a infants des de 0 a 12 anys, tant de ficció com de coneixements, així com un petit espai per a les famílies, on aquestes poden trobar documents relacionats amb la criança dels seus fills.

“Roda de contes” amb Mertxe París

Què tenen en comú els Faraons, els Xinesos, l'Àliga i lo Marraco? Doncs que tots ells son els protagonistes de fascinants històries que han esdevingut a la ciutat de Lleida.

Aquest dimecres, s’ha programat la segona sessió de la “Roda de contes” a les biblioteques de Lleida. En aquest cas, Mertxe París explicarà “Contes tradicionals de la nostra ciutat”, a les 17 hores, a la Bilbioteca de Pardinyes, centrats en aquests personatges. L’activitat és gratuïta i s’ha de fer reserva prèvia a [email protected] o al 973241746.

La iniciativa ha estat organitzada per l’Ajuntament de Lleida, l’EMD de Sucs i la Biblioteca Pública de Lleida, i es tracta d'un projecte pilot de programació estable d’activitats infantils a les biblioteques públiques de Lleida (Biblioteca Municipal de Pardinyes, Biblioteca Pública de Lleida) i la Sala de lectura de Sucs.

En el marc de la creació de la Xarxa de Biblioteques de la ciutat de Lleida, aquest cicle d’activitats significa l’inici d’una nova línia de treball que se suma a la de la planificació en matèria de reforma i nova creació d’equipaments bibliotecaris

Tota la programació

“Roda de contes”, que es va iniciar al mes d’octubre i que es perllongarà al novembre, gener i febrer en diferents dates, consisteix en un programa de quatre activitats adreçades a infants a partir de tres anys. Per confeccionar aquesta programació, s’ha comptat amb artistes i professionals de les terres de Lleida que oferiran sessions de contes de diverses temàtiques:

Novembre

“Contes tradicionals de la nostra ciutat”, amb Mertxe París.

Biblioteca Pública de Lleida: dimarts 16, a les 18 hores.

Biblioteca Municipal de Pardinyes: dimecres 10, a les 17 hores.

Sala de Lectura de Sucs: divendres 5, a les 15.30 hores.

Gener

“Peripècies al cel”, amb Alba Mascarella i Montse Riu.

Biblioteca Pública de Lleida: dimarts 18, a les 18 hores.

Biblioteca Municipal de Pardinyes: dimecres 12, a les 17 hores.

Sala de Lectura de Sucs: divendres 21, a les 15.30 hores.

Febrer

“La pallassa Julieta”, amb Roser Guasch

Biblioteca Pública de Lleida: dimarts 15, a les 18 hores.

Biblioteca Municipal de Pardinyes: dimecres 9, a les 17 hores.

Sala de Lectura de Sucs: divendres 11, a les 15.30 hores.
 

La Biblioteca de Pardinyes converteix un antic magatzem en sala infantil
comentaris