Les obres començaran a principis de 2023 i tindran una durada aproximada de 18 mesos

La nova estació d’autobusos de Lleida entrarà en funcionament el 2024

Imatge del projecte de la futura estació d'autobusos de Lleida

Fotografia amb alta resolució - Paeria de Lleida
photo_camera Imatge del projecte de la futura estació d'autobusos de Lleida - Paeria de Lleida Fotografia amb alta resolució - Paeria de Lleida

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha anunciat que la nova estació de bus de la ciutat de Lleida entrarà en funcionament a finals de 2024.

La futura estació se situarà al costat de l’estació de ferrocarril de Lleida –de serveis convencionals i d’alta velocitat–, fet que permetrà potenciar la intermodalitat del transport públic

El Govern està treballant en el projecte constructiu de la nova estació d’autobusos de Lleida, que ha de substituir l’actual situada al carrer Saracíbar. La nova instal·lació, en la qual la Generalitat invertirà 15 milions d'euros, es construirà en l’antiga farinera de la Meta i els Docs, una ubicació consensuada entre el Govern i l’Ajuntament. Un cop finalitzada la redacció del projecte, es preveu licitar les obres de construcció a principis de l’estiu de l’any vinent. Els treballs començaran a principis de 2023.

Variant sud de Lleida

El Departament també ha expressat la voluntat de no executar la variant sud de Lleida cap a l’oest, atès que l’autopista AP-2 alliberada farà aquesta funció. Aquesta mesura respon a la demanda que s’ha generat al territori per tal que el Govern desprogrami aquesta inversió. Ara, el Departament estudiarà la fórmula legal en què es concretarà aquest canvi en la planificació. 

Comentaris