Nova ordenança de l'Horta de Lleida a partir del 26 de maig

Un document que regula la convivència en aquest àmbit i concreta les normes a complir 

Vista aèria de l'Horta de Lleida - Foto: Cristina Mongay
photo_camera Vista aèria de l'Horta de Lleida - Foto: Cristina Mongay

El dijous 26 de maig entrarà en vigor l’Ordenança Municipal de l’Horta, una normativa que regula la convivència en aquest àmbit i concreta la interacció en la xarxa viària de camins, les infraestructures, la conservació de les finques i el paisatge, entre molts d'altres aspectes inherents a la zona.

Aquesta nova Ordenança Municipal vol aconseguir que aquest espai s'integri a la ciutat sense descuidar el medi natural i els seus valors paisatgístics

Aquesta Ordenança, que es va aprovar unànimement al Ple, s’ha treballat durant molts mesos i amb tots els actors implicats, així com amb el suport dels veïns i les veïnes.

En la reunió que va tenir lloc el 17 de maig de la Comissió Territorial de l'Horta, s’incidí en l’arrencada d’aquesta Ordenança -que tindrà tres mesos inicials de carència- i en la difusió i la comunicació dels seus principis en tots els sectors on afecti.

El text en concret posa el focus en què l'Horta de Lleida ha de continuar representant un valor productiu, natural i patrimonial per a la ciutat. El seu llegat històric és, també, un valor a preservar i potenciar per la seva importància en la tradició local i també catalana. Així doncs, l'Ordenança de l'Horta estableix el marc normatiu per regular les activitats i els usos que s’hi desenvolupen i pretén ordenar-ne i establir-ne les condicions amb què ho fan amb un grau de detall al qual no arriben ni el Planejament urbanístic ni les normatives sectorials vigents.

Un altre dels assumptes tractats en la Comissió Especial de l’Horta han estat les darreres gelades i com es poden compensar els danys causats. David Melé, regidor de l'Horta, ha assenyalat que el consistori està en contacte amb els pagesos afectats i ha recordat el compromís del conjunt de la Paeria per sol·licitar a les institucions corresponents ajuts directes per a les explotacions que van patir greus pèrdues per la meteorologia.

El Ple de la Paeria del mes d’abril va aprovar una declaració institucional de suport a la pagesia pels danys causats per les glaçades, sumant-se a les seves reivindicacions per poder optar a ajudes directes i altres mesures per les pèrdues de la producció

Comentaris