Del 20 al 22 de maig

Uns 13.500 penyistes es preparen per gaudir de la XLI Aplec del Caragol de Lleida

La música, el bon ambient i 13 tones de caragols, els protagonistes de la festa gastronòmica lleidatana més esperada
Lo Caragolasso, el tret de sortida de l'Aplec del Caragol. Fotografia: Herminia Sirvent.
photo_camera Lo Caragolasso, el tret de sortida de l'Aplec del Caragol. Fotografia: Herminia Sirvent.

Després de dos anys, avui arrenca oficialment la XLI edició de l'Aplec del Caragol, una de les cites més estimades de la cultura popular lleidatana.

Tot i la calor prevista aquest cap de setmana, els 13.500 penyistes que configuren les 106 colles esperen amb candeletes tornar a compartir complicitats, bona gastronomia i molta disbauxa al llarg de les tres jornades.

Cassola de caragols, Aplec del Caragol de Lleida.
Cassola de caragols, Aplec del Caragol de Lleida.

Deixant enrere una intensa setmana cultural, el tret de sortida de l'Aplec del Caragol 2022 tindrà lloc el 20 de maig a les 19.30 hores amb el V Caragolasso. Aquest anirà conduït pel Sr. Postu, l'ànima de Postureig Lleida, i comptarà amb la periodista Mari Pau Huguet com a convidada i l'espectacle músicoteatral amb la Resbalon, colla d'honor 2022, així com amb el ritme de Moniatos Band i els Bombollers de Cervera.

Entre les activitats del dissabte 21 de maig, destaca l'ofrena floral in memoriam de Manolo Calpe (12.00 hores), el concurs d'Allioli fet a mà (12.30 hores, Amunt i Avall), la XXVII Cursa Infantil de Caragols (16.30 hores, Amfiteatre i Passeig Central), l'exhibició dels Castellers de Lleida i el Malfargats de Pallars (18.00 hores, Glorieta), el I Concurs Fillet de Titius (19.30 hores, Els Fillets) i la XXV Caragol Soul Festival (00.30 hores, Resbalon).

Autobusos de Lleida posarà en marxa un servei extraordinari les nits de divendres i dissabte, seguint l'itinerari de L2 diürn que sortirà de la parada Camps Elisis 2 a partir de les 23.00 hores

La darrera jornada aplequista arrencarà el diumenge 22 de maig ben aviat, amb la tradicional cercavila (9.00 hores) en dos recorreguts. Seguidament, tindrà lloc la imposició de l'escarapel·la (10.45 hores, Plaça de Bores) al penó de cada colla, amb els Bombollers de Cervera i la xaranga Ho Peta Street Band, i la desfilada de Penons fins a la parcel·la de cada colla. Prendrà el relleu els bombos tradicionals catalans i batucada amb els Bombollers de Cervera (11.00 hores, Resbalon), el dinar de germanor i la xaranga i la fi de festa (18.00 hores).

Cercavila de l'Aplec del Caragol de Lleida.
Cercavila de l'Aplec del Caragol de Lleida. Fotografia: Fecoll.

Comentaris