Segons Pueyo, tan aviat sàpiguen de què se'ls acusa i quina pena se'ls demana faran una valoració

La promotora del complex comercial de Torre Salses ha presentat una querella per prevaricació contra Pueyo i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i una demanda al Tribunal de Cuentas per responsabilitats comptables contra tots dos i la segona tinent d’alcalde Jordina Freixanet
Compareixença de l'equip de govern de la Paeria ©Paeria
photo_camera Compareixença de l'equip de govern de la Paeria ©Paeria

'Com a govern, sempre hem explicat que aquest no era el nostre model comercial. Apostem –i creiem que hi ha un consens social majoritari al respecte a la ciutat i al nostre entorn en aquest sentit– per una ordenació comercial equilibrada, integrada a la xarxa urbana que complementi i potenciï l'oferta existent de petits i mitjans establiments'.

Compareixença de l'equip de govern de la Paeria ©Paeria
Compareixença de l'equip de govern de la Paeria ©Paeria

Aquestes paraules formen part del manifest que van fer públic dijous els membres de l'equip de govern de la Paeria de Lleida, en conèixer la notícia de la demanda per part dels promotors del projecte Torre Salses.

Segons el paer en cap, Miquel Pueyo el model que preveu la paeria defuig de les grans concentracions a la perifèria i que creu en el comerç de proximitat, en aprofitar la gran oportunitat que suposa el Pla de l'Estació i en la revitalització dels espais buits als barris. I diem no a les grans concentracions comercials a la perifèria. I diem no a un model especulatiu, poc sostenible, que no aporta riquesa i condemna a la precarietat de llocs de treball volàtils i sense cap tipus d'implicació social i que ja demostra símptomes de decadència arreu del món. Aquest no és el model de la nostra ciutat, de Lleida.

En el manifest recorden que no només l'Ajuntament de Lleida ha estat el que suposadament ha posat entrebancs. La Generalitat de Catalunya ha arxivat la llicència comercial i fins i tot ha desestimat el recurs d'alçada que van interposar els promotors perquè no complia els requisits per poder-la atorgar. I no només això, sinó que el Registre de la Propietat, un organisme independent de la Paeria i de la Generalitat, tampoc ha inscrit la reparcel·lació d'aquest expedient, atès que hi ha trobat més d'una desena de deficiències que impedeixen que la petició prosperi.
 

Compareixença de l'equip de govern de la Paeria de Lleida

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va comparèixer dijous, acompanyat de tots els membres del govern, per a llegir una declaració pública, després de conèixer que la promotora del complex comercial de Torre Salses ha presentat una querella per prevaricació contra Pueyo i el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, i una demanda al Tribunal de Cuentas per responsabilitats comptables contra tots dos i la segona tinent d'alcalde Jordina Freixanet. Pueyo ha defensat l'actuació "escrupolosa" de la Paeria en aquest assumpte.

'Ens hem assabentat a través de la premsa, que la promotora de Torre Salses, ha anunciat que ha presentat una querella per prevaricació així com una demanda al Tribunal de Cuentas per responsabilitats comptables' davant d'aquest anunci volem assenyalar el següent:

A hores d'ara encara no se'ns ha notificat res per part dels jutjats a on s'hauria presentat l'esmentada querella. Per tant, desconeixem absolutament el seu contingut i, com a resultat, sobre aquestes suposades acusacions no ens podem pronunciar. Tan aviat sapiguem de què se'ns acusa i quina pena se'ns demana compareixerem de nou per valorar-ho.

Comentaris