3 de juliol

La Granja Pifarré apropa els secrets de la flor de pericó

'La ruta de la flor de pericó' arriba a la quarta edició i proposa un itinerari de 3 km a través dels camins de la Serra de Canelles, a la Partida Caparrella

Material per elaborar oli de cop. Fotografia: Granja Pifarré.
photo_camera Material per elaborar oli de cop. Fotografia: Granja Pifarré.

L'Associació per a la Interpretació de l'Horta de Lleida ja té en marxa 'La ruta de la flor de pericó', una passejada agrocultural que arriba a la quarta edició i que permetrà descobrir els secrets més ben guardats de la flor de sant Joan.

Tindrà lloc el diumenge 3 de juliol, a les 10.30 hores, i circularà al voltant dels camins de la Serra de Canelles, a la Partida Caparrella

Un itinerari circular, d'aproximadament 3 km, que començarà i acabarà a la Granja Pifarré. Seguidament, tindrà lloc un taller artesanal d'elaboració d'oli de cop.

En aquesta activitat es donarà a conèixer les característiques d'una planta autòctona que neix de manera silvestre en turons i camps de l'Horta lleidatana: la flor de pericó, també anomenada flor de sant Joan o hipèric.

L'oli de flor de pericó és un remei natural que conté hipericina, un element amb alts nivells de vitamina E, que conté propietats regeneratives cel·lulars, és cicatritzant, estimula la circulació de la sang i elimina els hematomes

La visita inclou la guia pels camins, el taller artesanal d'oli de cop, un potet de vidre per fer oli de la collita 2022, oli extra verge de l'Oliverar de Sanui i l'obsequi d'un detall sostenible gentilesa del Consell Comarcal del Segrià.

Les places d'aquesta activitat seran limitades i caldrà reserva prèvia al lloc web de la Granja Pifarré

Comentaris