La Paeria demana un dictamen sobre el pla parcial de Torre Salses a la Generalitat

El govern municipal fa aquest pas arran de l'informe jurídic del Comú de Lleida que demana revisar d'ofici l'expedient

Terrenys on es projecta l'àrea comercial a Torre Salses
photo_camera Terrenys on es projecta l'àrea comercial a Torre Salses - Salvador Miret

L'Ajuntament de Lleida ha demanat un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat sobre la possibilitat de revisar d'ofici l'aprovació definitiva de l'expedient de modificació del pla parcial urbanístic de Torre Salses (SUR-42). Per un criteri de prudència, el govern municipal ha decidit fer aquest pas després que el Comú de Lleida presentés el 23 de juny un informe jurídic que demanava revisar d'ofici aquest expedient i, després, un recurs de reposició contra els acords de la Junta de govern local del 14 de juliol relatius a aquest tràmit urbanístic.

El govern d'ERC i JxCat reitera que el seu model comercial no és el de Torre Salses i assenyala que es limitarà a complir la llei en la tramitació d'aquest expedient

Prèviament a la petició d'aquest nou dictamen, els serveis tècnics de la regidoria d'Urbanisme i el secretari general de l'Ajuntament van determinar que no procedia aquesta revisió, mentre que tant l'Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental (OTAA) com la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida van concloure, a petició també de la Paeria, que la tramitació d'aquest expedient s'ha efectuat correctament, tot i que no els correspon valorar la procedència de la seva revisió d'ofici.

Malgrat això, per un criteri de prudència, el govern municipal ha decidit demanar aquest nou dictamen previ a la Comissió Jurídica Assessora. D'acord amb la Llei 5/2005 de la Comissió Jurídica Assessora, en cas d'acabar iniciant-se un procediment de revisió d'ofici d'actes nuls de ple dret de l'administració de la Generalitat o de les administracions locals de Catalunya és preceptiu el dictamen d'aquest alt òrgan consultiu.

El govern municipal reitera que el seu model comercial no és el de Torre Salses. Tot i això, afirma que es limitarà a complir el que diu la llei en la seva tramitació, "sense anar més enllà ni comprometre pressupost públic per al desenvolupament d'aquest projecte"

Comentaris