17.01.2022 |

La Paeria licitarà una nova concessió per a la gestió de l’Aula Municipal de Teatre

Els interessats en participar en la convocatòria hauran de presentar un projecte educatiu i artístic per a l’Aula del segle XXI, a partir de criteris com la visió de futur, la perspectiva de gènere, un model de gestió acadèmica d’excel·lència, la implicació i el compromís amb el sector
Activitats de l'Aula de Teatre de Lleida @Aula
Activitats de l'Aula de Teatre de Lleida @Aula
La Paeria licitarà una nova concessió per a la gestió de l’Aula Municipal de Teatre

La Paeria de Lleida ha decidit convocar un concurs per a la licitació oberta d’una nova concessió per a encarregar-se de la gestió integral de l’Aula Municipal de Teatre. L'acord es va comunicar aquest divendres, a l’actual direcció, a l’equip docent i a les víctimes dels casos d’assetjament detectats en els últims anys al centre, entre d’altres. La propera setmana es farà una reunió informativa amb l’alumnat i les famílies.

La decisió arriba gairebé dos anys després de fer-se públic els casos de suposats abusos sexuals per part de dos exprofessors, a nou alumnes del centre durant els anys 2002 i 2008. 

La voluntat del Paer és que la nova concessionària pugui assumir el servei aquest estiu, quan acabi la concessió actual

Una anàlisi exhaustiva dels tècnics municipals conclou que optar per una nova concessió permet tenir un major control públic del servei, més transparència en la gestió, avaluació i retiment de comptes. La setmana vinent es farà una reunió informativa amb l’alumnat i les famílies. La voluntat és que la nova concessionària assumeixi el servei aquest estiu, quan acabi la concessió actual.

Durant l’anàlisi de les dades es van detectar incidències en conceptes retributius no adequats al que estableixen els convenis laborals, millores salarials injustificades i concessió de permisos per no impartir docència

Activitats de l'Aula de Teatre de Lleida @AulaEls interessats en participar en la convocatòria hauran de presentar un projecte educatiu i artístic per a l’Aula del segle XXI, a partir de criteris com la visió de futur, la perspectiva de gènere, un model de gestió acadèmica d’excel·lència, la implicació i el compromís amb el sector i la cerca de sinergies amb diferents actors per esdevenir la capital del teatre per a tots els públics.

En l'avaluació del projecte també es prioritzarà la democratització de les decisions, per tal que sigui necessària la participació de tota la comunitat educativa per adoptar-les. A més, es professionalitzarà la plantilla, ja que s’exigiran titulacions i experiència acreditada a tot el personal a partir dels principis de mèrit i capacitat, que caldrà tenir en compte especialment pel que fa als càrrecs de coordinació i directius.

El procés de licitació serà de lliure concurrència i per participar-hi caldrà estar vinculat a un projecte empresarial o associatiu

El concurs garantirà la continuïtat de la prestació del servei, de manera que l’alumnat i les famílies no sortiran en cap cas perjudicats, sinó que podran participar en un projecte que comptarà amb més implicació de tota la comunitat educativa i un major control per part de l’administració.

Regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes

La responsable de l'àrea d'Educació de la Paeria, Sandra Castro, va explicar en un reportatge al diari Territoris.cat, que no voldria, com passa en altres casos, que quan s’oblidin els agressors es traslladés la culpabilitat a la institució.

Castro destacava que no es posa en qüestió la feina que s'ha fet a l'Aula en tots aquests anys, una institució referent a la demarcació i a Catalunya, de la qual han sorgit actrius, actors i companyies de rellevància.

Respecte a les víctimes, la regidora assegura que la situació de l'equip directiu no era fàcil ja que havien conviscut amb les persones denunciades durant molts anys i també coneixien les víctimes. I el més greu –assegura- és que no hi ha hagut reparació jurídica per les víctimes. Per aquest motiu la Paeria està fent tot el que cal per gestionar-ho correctament des de totes les parts implicades.  

La Paeria licitarà una nova concessió per a la gestió de l’Aula Municipal de Teatre
comentaris