Innovadores iniciatives de la Paeria de Lleida per brindar habitatges als joves

Aquests habitatges estaran situats al Centre Històric de la ciutat i permetran oportunitats d'accés per a joves amb rendes moderades
Presentació de les iniciatives d'emancipació juvenil. Foto: Paeria de Lleida
photo_camera Presentació de les iniciatives d'emancipació juvenil. Foto: Paeria de Lleida

La Paeria de Lleida ha anunciat aquest dimarts tres iniciatives destinades a habilitar una vintena d'habitatges al Centre Històric per a joves. L'Empresa Municipal d'Agenda Urbana (EMAU) obrirà un concurs per adjudicar sis habitatges de lloguer a menors de 30 anys, promourà projectes de masoveria urbana en tres pisos més, i licitarà un solar a l'Ereta per a la construcció d'onze pisos de lloguer per a persones de fins a 35 anys. Aquestes iniciatives formen part del Pla d'Acció Municipal per a la regeneració del barri amb polítiques d'habitatge, ocupació i emprenedoria orientades al jovent, segons ha explicat l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

El concurs, que s'obrirà el 17 de juny, permetrà adjudicar sis habitatges de lloguer per a menors de 30 anys situats en diversos edificis del barri. Els habitatges inclouen cinc pisos de dos dormitoris i un d'una habitació, amb preus que varien entre 244 i 483 euros mensuals. Per optar-hi, cal estar empadronat a Lleida i tenir ingressos anuals entre 12.000 i 35.937 euros, entre altres requisits.

El segon projecte consisteix en la rehabilitació de tres habitatges mitjançant un projecte de masoveria urbana, que l'EMAU licitarà pròximament. Aquest projecte permetrà a joves en risc d'exclusió residencial reduir el preu del lloguer a canvi d'hores de treball en obres menors de rehabilitació.

La tercera iniciativa és la licitació del dret de superfície d'un solar situat entre els carrers Ereta, Galera i Alsamora, destinat a la construcció d'onze habitatges assequibles de lloguer per a joves. El solar, de 441,78 metres quadrats, permet una edificabilitat màxima de 1.076,58 metres quadrats. L'EMAU cedirà el dret de superfície per 75 anys a entitats privades sense ànim de lucre, amb un cànon simbòlic d'un euro anual.

Comentaris