La plantilla d'Autobusos de Lleida desbloqueja el conflicte laboral

Els treballadors i treballadores posen fi a les protestes avalant el preacord assolit en el marc de l'arbitratge del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, el qual preveu l'aplicació de l'increment salarial del 8% en dos anys

Autobusos de Lleida.
photo_camera Autobusos de Lleida

Els treballadors i treballadores d'Autobusos de Lleida van avalar en l'assemblea, celebrada el dimecres 1 de juny, el preacord assolit entre el comitè d'empresa i la direcció de la firma que preveu per a la plantilla un increment salarial del 8% en dos anys.

Aquest 2022 s'aplicarà el 4,5% el 2022 i el 3,5%, el 2023

Amb l'acceptació de la proposta plantejada en el marc de l'arbitratge del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, la plantilla d'Autobusos de Lleida posa fi a tres mesos de mobilitzacions, que van comportar dues jornades de vaga i diferents protestes amb què exigien a l'empresa l'aplicació aquest any de l'augment del 7% previst en el conveni per al 2022.

L'assemblea de treballadors d'Autobusos de Lleida va avalar amb 82 vots a favor (per 2 en contra i 1 abstenció) el preacord assolit dimarts a Barcelona entre el comitè d'empresa i la direcció d'Autobusos de Lleida-Moventis al Consell de Relacions Laborals de Catalunya.

Des del comitè d'empresa valoren "molt positivament" l'ampli el suport de la plantilla a la proposta.

"No era la que somiàvem ni la que podíem esperar però estem força satisfets i, així, es desbloqueja el conflicte i tornem a la normalitat", ha assenyalat Paco Morales, president del comitè d'empresa d'Autobusos de Lleida.

D'aquesta manera, posen fi a les protestes que estaven duent a terme i també retiraran el conflicte col·lectiu laboral que havien presentat al jutjat social de Lleida.

Moventis es compromet a retirar l'expedient de desvinculació salarial sobre l'increment laboral que havia presentat davant l'autoritat laboral

A més, per fer possible l'acord, es prorrogarà el conveni laboral fins al 31 de desembre del 2023.

A la vegada, també s'han previst altres mesures relacionades amb el quadre de treball, i que fins a l'any 2024 els treballadors que compleixin amb el topall del 60% d'antiguitat puguin jubilar-se parcialment als 63 anys. 

Comentaris