El Quisso, la Torxa, l'Spence i molts més t'esperen al Refugi dels Peluts!

L'Arnau Siscart i el Sergi Díaz ens obren les portes del refugi per presentar-nos alguns dels gossos que esperen trobar una nova família

Un dels gossets del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Lleida, conegut com el Refugi del Peluts - Foto: Aida Pallàs Barta
photo_camera Adoptar és la via més econòmica, segura i compromesa amb el benestar animal que qualsevol altra - Foto: Aida Pallàs Barta

Actualment, al Refugi dels Peluts Lleida hi ha una norantena de gossos, la major part per causa d'abandonament, tant a l'àrea urbana com a l'Horta. Mentrestant, s'esperen al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Lleida, que treballa per millorar-los la qualitat de vida durant la seva estada i intenta que sigui al més breu possible.

_XPS0953 copia
L'entrada a l'equipament municipal del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Lleida, conegut com el Refugi del Peluts - Foto: Aida Pallàs Barta

Invertir la tendència

L'equip del Refugi dels Peluts treballa activament per invertir les xifres d'abandonament, però necessiten de la col·laboració ciutadana. A l’estiu, és habitual que el nombre de gats i gossos sense família creixi. Entre els animalets que esperen una nova llar, al Refugi destaquen els de més edat i que fa temps que esperen l’adopció.

_XPS0631 copia
Tres dels gossets que esperen una nova família al Refugi del Peluts - Foto: Aida Pallàs Barta

El problema més immediat ara mateix és el dels gossos, que es troben a l'espera de conèixer la seva nova família i començar una vida nova, alguns d'ells ja des de fa anys. L'equip del Refugi, però, treballa activament per acabar amb aquesta tendència: "Ens agradaria que hi hagués més adopcions que abandonaments", indiquen l'Arnau Siscart, dinamitzador del centre, i el Sergi Díaz, cuidador, convençuts que és cosa de tots fer-ho possible. 

_XPS0912
Les instal·lacions del Refugi també acullen gats 

Ells formen part de l'equip de professionals que es fa cura dels animalons mentre són al centre, treballa pel seu benestar i els prepara perquè siguin adoptats amb totes les garanties, tot seguint les indicacions dels veterinaris i fent una tasca constant de manteniment de les instal·lacions. L'equip també s'encarrega de rescatar els animals perduts o abandonats a la via pública a la zona de Lleida, Raimat i Sucs.

_XPS0633 copia
Al Refugi dels Peluts s’hi pot trobar animals de totes les races, edats i mides - Foto: Aida Pallàs Barta

Decidir-se a adoptar

Adoptar és tot avantatges, tant per l'animal com per a la persona, i és força senzill. Cal contactar amb el Refugi per via telefònica (973 263 504) o per mail ([email protected]), i es rep assessorament pels professionals del Refugi d'acord amb el què cada família està buscant.  A partir d'aquí, s’ha de concertar una cita per anar a conèixer el possible futur amic pelut. La taxa d'adopció és de 81,70 euros. "Aquest import inclou més del que la gent espera: esterilització, xipatge i alta al registre, cartilles amb la vacunació completa, desparatitzacions actualitzades i fins i tot testos de malalties”, indica l'Arnau

PROTOCOL | Com actuar si em trobo un gat o un gos?

Encara que ens ho sembli d'entrada, molts animals que ens trobem no estan perduts realment. Seguir un correcte procediment evitarà ingressos innecessaris al Refugi que separarien l'animal dels seus amos. Així, en cas de trobar-ne un, no s’ha de moure de lloc sota cap circumstància. El que s’ha de fer és trucar la Guàrdia Urbana, que s'encarregarà de comprovar si duu xip i de contactar amb els seus amos, o bé el traslladaran al Refugi, en cas de ser necessari

Esborrar estigmes 

Al Refugi dels Peluts s’hi poden trobar animals de totes les races, edats i mides, tots ells amb la seva gràcia i personalitat pròpia que, de segur, aportaran molta felicitat a moltes famílies.
Entre tots els animals que hi ha al Refugi, també n’hi ha que corresponen al que generalment s’ha denominat races perilloses (GPP). En aquest sentit, l’experiència dels tenidors de gossos ens diu que la raça no determina necessàriament la perillositat d'un gos: l'educació i l'entorn de l'animal fa molt en la configuració del seu caràcter. La millor manera de revertir la xifra d’abandonament és anant a conèixer-los de primera mà per descobrir que, molts d'ells, poden convertir-se en els nostres millors amics. L'Arnau i el Sergi ens han obert les portes del refugi per presentar-nos alguns d'ells, siguin considerats GPP o no.

ROCKY

_XPS0687 copia

En Rocky és un gosset de tres anys, alegre com el seu pèl espurnejat, juganer i sociable. Ha viscut envoltat d'amor, però un dia, la seva propietària, força més gran que ell, no va poder acompanyar-lo més. Des d'aleshores porta un any i mig esperant la nova família amb qui compartir alegries. 

LOLA

_XPS0639 copia

Amb quatre anyets, la Lola és "la gossificació" de la bondat: tan juganera com tranquil·la, i molt obedient, està disposada aprendre allò que li vulguis ensenyar i a acompanyar-te allà on vagis. Que és ben bonica, no cal ni dir-ho. La Lola ho té tot!

TORXA

_XPS0654 copia

Els gossos i els gats negres són adoptats menys usualment. Això ha dut aquesta preciosa gosseta de sis anys a esperar durant any la seva nova família. Una incongruència total, perquè els ulls de la torxa brillen enmig de la seva negror i t'atrapen com dues estrelles en la nit. El dia que els ulls d'algú s'hi posin per enamorar-s'hi (que, creieu-nos, el més estrany és no fer-ho) i donar-li la vida feliç que mereix, la Torxa donarà tota la felicitat que cap en ella.

FOSCA

_XPS0671 GOSSET 7 rgb copia

La Fosca és molt joveneta. Havent arribat al Refugi amb només sis mesos, aquesta adorable gosseta, que ara té tot just un any, s'ha acostumat a créixer amb altres gossos, de manera que és molt sociable tant amb persones com animals, i a part de la seva evident bellesa, desprèn bondat en tots els seus gests!

SPENCE

 

Un dels gossets del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Lleida, conegut com el Refugi del Peluts - Foto: Aida Pallàs Barta

L'Spence és tan simpàtic i bonic com el seu nom. Alegre com ell sol, aquest gosset de cinc anys ja fa un any i mig que espera el seu nou amic o amiga de l'ànima afrontant els prejudicis que alcen la leishmaniosi, una malaltia parasitària crònica força comuna en canins, però que com en el cas de gossos forts com el roure com l'Spence, pot estar perfectament controlada durant tota la seva vida i no ha de ser cap barrera per donar-li tot l'amor que mereix.

QUISSO

_XPS0840 Quisso

El Quisso, tristament, és el gosset que duu més temps al Refugi: set anys! I en té vuit, és a dir, que hi porta quasi tota la vida. Una dissort que cal que acabi. La seva condició d’American Staffordshire Terrier el fa tan bell —té un increïble pèl tigrat— com vulnerable: és d’aquests gossos que, injustament, són titllats de GPP. En conèixer-lo, t’adones que és l’ésser més bondadós i carinyós del món. I amb una personalitat excepcional: li encanta rodolar per terra i fer-te carantoines a tota hora!
 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement