Cuina Amiga donarà suport a projectes socials vinculats amb la gastronomia

Cuina Amiga arrenca amb el projecte 'Diumenge cuino jo', a través del qual la dotzena de restauradors prepararan un menú amb dos plats que se servira els diumenges a l'espai El Menjador de la Fundació Jericó
Restauradors i col·laboradors de la xarxa Cuina Amiga ©JosepAPérez
photo_camera Restauradors i col·laboradors de la xarxa Cuina Amiga ©JosepAPérez

Una dotzena de restauradors i col·laboradors impulsen la xarxa solidària Cuina Amiga, una iniciativa que té com a objectiu donar suport a projectes socials vinculats al sector de la cuina i la restauració. Aquest dijous s'ha presentat la iniciativa en l'espai Menjador que gestiona la Fundació Jericó i el Banc d'Aliments, que es troba al carrer Tallada, un acte en el qual hi han participats els restauradors i representants de les entitats col·laboradores del projecte.

Cuina Amiga
Cuina Amiga

L'impulsor del col·lectiu de restauradors Cuina Amiga, Lluís Bonillo ha explicat que la iniciativa té un doble besant, per una banda, donar suport a projectes en els quals la cuina tingui un paper destacat i per altra, dur a terme activitats en l'espai Menjador del carrer Tallada per tal de dinamitzar el Centre Històric de la ciutat. En aquest sentit, Bonillo afegeix que estan prepararan una programació de cursos, xerrades de cuina i tallers, per tal de convertir El Menjador de Jericó en un punt de trobada entre veïns i usuaris.

Cuina Amiga arrenca amb el projecte Diumenge cuino jo, a través del qual la desena de restauradors prepararan un menú amb dos plats que se servirà els diumenges. Amb aquesta actuació, d'una banda, permetrà donar serveis a l'equipament en el dia de descans dels voluntaris, i per altra aportaran un àpat més elaborat i festiu, ha afegit Bonillo. Cuina Amiga té previst poder servir el menú dominical a una trentena d'usuaris de l'espai El Menjador.

Núria Porté explica que Cuina Amiga també volen trencar els tòpics i estigmes dels menjadors socials, un servei que fa possible la racionalització dels excedents alimentaris, i  també una important aportació a la sostenibilitat. La proposta vol projectar El Menjador com un espai de trobada i dinamització del barri.

Restauradors i col·laboradors de la xarxa Cuina Amiga ©JosepAPérez
Restauradors i col·laboradors de la xarxa Cuina Amiga ©JosepAPérez

Els Participants en el projecte 

El col·lectiu de restauradors de Cuina Amiga l'integren Núria Porté (El Menjador), Lluís Bonillo (Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i l’Aula Gastronòmica), Jesús Gimena (L'Espurna), Salvador Trabalón (Saroa), Jordi Pallàs (Aimia), Héctor Rodríguez (Carballeira), Gonzalo Ferreruela (Ferreruela), Ramon Tuleda (Bonum), Mateu Blanch (Caravista), Montse Guardiola (Celler del Roser), Mercè Camins (Bellera) i Gabriel Jové (El Barri).

Acompanyaran en altres activitats del projecte Xixo Castaño (Malena), Joel Castanyé (Boscana), Arnau París (Guanyador de Masterchef 2021), Josep Ramon Cases (Disseny i Sucre Alcarràs), Ivan Pascual (Cal Gummer) i Jordi Pons (Pastisseria Pons).

La xarxa solidària també compta amb altres persones i entitats col·laboradores com Rut Alba i Ramon Biosca (Latipo), Montse i Rafa Gimena (Como Pomona/Missatges), Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (Eschotur Lleida), Escola del Treball, Fundació Jericó i Banc d’Aliments de les Comarques de Lleida.

Comentaris