S'instal·len les 19 primeres càmeres de vigilància a l'Horta de Lleida

El sistema incorpora un lector de matrícules que tractarà automàticament les dades obtingudes i les enviarà a la Guardia Urbana

Imatge de l'horta de Lleida
photo_camera Imatge de l'horta de Lleida

L'Ajuntament de Lleida ha començat a instal·lar les primeres 19 càmeres de videovigilància a l'Horta de les 46 previstes.

Es tracta d'un sistema de reconeixement de matrícules que aplicarà intel·ligència artificial per tractar les dades obtingudes i detectar així conductes anòmales i avisar la Guardia Urbana.

És una mesura llargament reivindicada pels veïns de l'Horta per reduir la inseguretat i l'incivisme a la zona, que abasta 19.000 m2 quadrats i on viuen unes 6.000 persones

Enguany, s'hi han comptabilitzat 47 fets delictius, entre robatoris i furts, i s'investiguen 7 persones per abocaments il·legals.

Amb aquest sistema es podrà tenir una imatge fidedigna de l'Horta i, a més de vetllar per la seguretat, s'aportaran dades d'interès per treballar-la transversalment i es pot obtenir informació del trànsit per prendre decisions sobre el manteniment i dimensionament del ferm dels camins.

A finals de setembre, es preveu que estigui a punt la part més tècnica i informàtica de la instal·lació. Així, s'obtindrà informació com ara el model el color d'un vehicle i els dígits de la matrícula. 

Durant el 2022, s'instal·laran 19 càmeres més, i les 8 restants el 2023. El projecte suposa una inversió de 413.717,3 euros

Comentaris