Se sumen als 71 locals que ja havien abaixat la persiana abans de la covid-19, la majoria pel preu del lloguer

Tanquen 17 botigues a l'Eix Comercial Lleida per la pandèmia, un 3,6% del total

Laura Cortés El cartell d'un comerç tancat a l'Eix Comercial de Lleida en primer pla i el carrer amb gent de fons. Imatge del 20 d'octubre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera El cartell d'un comerç tancat a l'Eix Comercial de Lleida - Laura Cortés

A l'Eix Comercial de Lleida, un dels més llargs d'Europa amb més de 3,5 quilòmetres per a vianants, han tancat 17 botigues dels del març, a causa de les restriccions per la pandèmia. El president de l'Eix Comercial de Lleida, Llorenç González, explica que la majoria són empreses locals, petites i familiars d'àmbits diversos, com ara de roba, calçat o xocolateries. Aquestes 17 botigues suposen un 3,6% del total i se sumen a les 71 que ja estaven tancades abans de la crisi del coronavirus pel preu elevat dels lloguers.

El 20% dels 440 comerços que acull l'Eix Comercial de Lleida estan actualment tancats, un 5% més que fa dos anys

González, explica que la majoria de botigues que han abaixat la persiana a causa de la Covid-19 ja no van poder fer front al primer confinament quan van haver d'aturar l'activitat durant tres mesos, ja que no podien pagar el lloguer.

Precisament el preu del lloguer dels locals ha estat un dels culpables del tancament d'establiments en aquesta zona de la ciutat any rere anys, explica el president de l'Eix Comercial. També estan tancats alguns dels establiments que estan situats als extrems de l'Eix per la situació.

Des de l'associació han anat fent estudis i expliquen que l'any 2017 hi havia un 12% de botigues tancades, el 2018 gairebé el 15%, del 2019 no tenen dades, i el 2020 ja s'ha arribat al 20%

González espera que els que estan "aguantant" ja tres confinaments puguin seguir-ho fent. Demana però ajudes i reconeix que el fet que hagin tornat a tancar bars i restaurants, també els perjudica ja que perjudica aquelles les vendes que s'aconsegueixen "quan algú passa per un aparador després de fer un cafè i acaba entrant i comprant".

comentaris