Adjudicades les obres per construir el nou baixador de Ferrocarrils al polígon del Segre de Lleida

Els treballs, amb un import de 453.000 euros finançats amb fons europeus Next Generation, es preveu que comencin a finals d’any i duraran quatre mesos

 

Adjudicades les obres per construir el nou baixador de Ferrocarrils al polígon del Segre de Lleida

Simulació del nou baixador d’FGC, amb la nova andana i marquesina
photo_camera Simulació del nou baixador d’FGC, amb la nova andana i marquesina

El Departament de Territori, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha adjudicat les obres que permetran la construcció d’un nou baixador a la línia Lleida – La Pobla, entre les estacions de Lleida-Pirineus i Alcoletge, per donar servei al polígon industrial del Segre. Els treballs, que s’han adjudicat per un import de 453.000 euros (abans d’IVA) a l’empresa Infraestructuras Trade SL, és previst que comencin a finals d’aquest any, amb un termini d’execució de 4 mesos.

Es preveu que la demanda del nou baixador sigui de 23.000 persones usuàries a l’any

L’actuació, que compta amb finançament dels fons Next Generation, consistirà en la construcció d’una nova andana de 80 metres de llargada i tres metres d’amplada. A més, l’andana disposarà d’una marquesina de 10 metres de longitud i gairebé tres metres d’alçada.

Els treballs també inclouran el condicionament de l’accés per a vianants des de l’avinguda de la Indústria, que connectarà el polígon industrial del Segre amb el nou baixador, mitjançant la construcció d’una vorera amb vorada d’1,80 metres d’amplada, i la instal·lació d’enllumenat en tot el seu recorregut.

L'obra inclourà la construcció d'un aparcament amb capacitat per a 11 vehicles i bicicletes, situat junt al nou baixador, que assolirà les funcions d’aparcament d’enllaç

El nou baixador millorarà l’oferta de transport públic al polígon, que actualment compta únicament amb una línia d’autobusos, i facilitarà també l’accés a l’espai agrícola de la partida de Granyena. Es tracta d’un espai amb un gran valor mediambiental, de biodiversitat i també patrimonial ja que s’hi troba el Molí del Cervià, considerat un bé cultural d’interès local.

Per tot això, els diferents organismes implicats coincideixen que cal promocionar-lo i acostar-lo a la ciutat de Lleida, mitjançant la línia de Ferrocarrils. La construcció del baixador també afavorirà l’accés al parc de la Mitjana, declarat àrea d’interès natural, amb més de 90 hectàrees de bosc de ribera, prats humits i zones amb aigua.

Comentaris