Els titelles s'apoderen dels carrers i places de Lleida

Fira de Titelles oferia dos espectacles en línia que, per capacitat no han pogut entrar dins de la programació, una finestra virtual que ha presentat  'Las Cotton' d'Anita Maravillas i 'El Concert dels Tres Porquets' de La Puntual
Espectacles de la Fira de Titelles de Lleida ©JosepAPérez
photo_camera Espectacles de la Fira de Titelles de Lleida ©JosepAPérez

Lleida cedia aquest cap de setmana carrers, places i equipaments culturals a una extensa programació de la trenta-tresena edició de la Fira de Titelles, programadors i públic, majoritàriament familiar, han conviscut en uns dies radiants, pel que fa a meteorologia, i molt esperats després del parèntesi de dos anys; conseqüència de la crisi sanitària. El codirector de la Fira de Titelles, Oriol Ferre, va celebrar poder recuperar la normalitat i “ocupar” places i carrers, el que va permetre veure un “esclat de festa popular”.

Espectacles de la Fira de Titelles de Lleida ©JosepAPérez 2
Espectacles de la Fira de Titelles de Lleida ©JosepAPérez 2

La Fira de Titelles de Lleida es va inaugurar ahir divendres amb un espectacle a la Seu Vella que va sorprendre tothom i fins diumenge oferirà 32 espectacles, amb un total de 100 actuacions, de 31 companyies. En paral·lel al certament artístic es van dur activitats participatives amb els agents de la ciutat com la mostra de titelles elaborades pels escolars dels centres educatius, que s'han exposat en els aparadors dels comerços, així com diferents jocs relacionats amb els titelles.

Espectacles de la Fira de Titelles de Lleida ©LauraCortés
Espectacles de la Fira de Titelles de Lleida ©LauraCortés

L'espectacle An-Ki, de la companyia Ortiga, una proposta immersiva sobre l’origen i el destí de la humanitat; el titellaire txec Pavel SmidAlauda,presentava l'espectacle Un cuento del viento, la història de dos nens que viuen en un molí de vent i on la música, l’humor i la interacció amb el públic són protagonistes; l'espectacle d’animació de carrer de grans dimensions basat en diversos artefactes mecànics Ingenii Machina d'Alauda Teatro va deixar bocabadat al públic de l'avinguda Blondel. Una petita mostra del que ha ofert el certamen enguany.

La fira, organitzada pel Centre de Titelles de Lleida i la Paeria de Lleida, preveu que hauran visitat la capital del Segrià al voltant de 40.000 espectadors en els tres dies. De fet, des de l'organització es mostren optimistes i diuen que el bon ritme de venda de les entrades fa preveure que la cita recuperarà el nombre de visitants que atreia abans de la pandèmia.

En total, el programa incloïa 32 espectacles, dels quals 24 són estrenes. En aquestes hi ha 2 estrenes absolutes de les companyies catalanes Escarlata, amb la proposta 'C.U.L (Col·lecció d'Universos Latents)', i Ortiga, amb 'An-Ki'. Aquesta última s'ha pogut veure aquest dissabte en una carpa instal·lada a la plaça Esteve Cuito de Lleida. Els espectadors han destacat en sortir la "delicadesa" i la temàtica social del muntatge.

L'oferta del certamen es completava amb 12 jornades tècniques, 11 activitats paral·leles i 17 expositors artesans. I al marge dels espectacles programats a l'aire lliure i en espais de la capital del Segrià, la Fira de Titelles oferia dos espectacles en línia que, per capacitat no han pogut entrar dins de la programació. Aquesta finestra virtual s'adreça a professionals i hi podran veure 'Las Cotton' d'Anita Maravillas i 'El Concert dels Tres Porquets' de La Puntual.

  

Comentaris