28.09.2022 |

Torna la LaTemporada Lleida amb 38 espectacles i concerts

L'Auditori Municipal Enric Granados, el Teatre Municipal de l'Escorxador i el Teatre de la Llotja, els escenaris escollits

Presentació de la nova programació de LaTemporada Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
Presentació de la nova programació de LaTemporada Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
Torna la LaTemporada Lleida amb 38 espectacles i concerts

Del setembre al desembre, el públic lleidatà estarà l'enhorabona, ja que torna a programar-se, per tercer any consecutiu, LaTemporada Lleida.

LaTemporada Lleida aixecarà el teló aixoplugant tota mena d'espectacles escènics i concerts en viu de primer nivell

Entre les novetats a destacar ressalt la creació de l'abonament de fidelització 'Amic i l'Amiga de LaTemporada', a través del qual es podrà gaudir d'un 10% de descompte en tots els espectacles de la programació municipal d'arts escèniques.

A més, per primera vegada, l'estudiantat de música, teatre i dansa menors de 20 anys podran gaudir d'un 50% de descompte en aquestes visualitzacions. 

La programació 
Pel que fa als responsables de representar damunt de l'escenari les obres de teatre, les companyies locals seran les protagonistes indiscutibles d'aquesta temporada. Precisament, totes elles estrenaran a Lleida i aniran més enllà de les seves propostes habituals de públic.

Es podrà gaudir de 'Japan', de Mabel Olea; 'Imperfect', de La Baldufa; 'Dels intestins una soga i del cul', d'Íntims Produccions; 'La casa més petita', de Campi qui Pugui; i 'Testament', de Zum-zum Teatre. 

Pel que fa a la música, tornarà a acollir-se òpera al Teatre de la Llotja el 4 de novembre, quan s'interpretarà 'Don Giovanni', de Wolfgang Amadeus Mozart.

Per la seva banda, l'Auditori Municipal Enric Granados comptarà amb 22 concerts, 8 corresponen a Grans Formacions, 5 a Cambra, 1 al Cicle Ricard Viñes Recitals, 3 al Cicle Coral Antoni Pujol, 2  a Moderna i 3 als Familiars.

El més destacat d'aquesta tardor serà, entre altres, el concert inaugural de la temporada de l'Orquestra Simfònica del Vallès a Lleida, tindrà lloc el 9 d'octubre, i comptarà amb el guanyador del Concurs Ricard Viñes 2021, Elia Cecino

Com a colofó a LaTemporada, torna l'energia dels valsos i polques de la família Strauss, el 27 de desembre amb el Festival de Valsos i Danses. Com ja és una tradició a l'Auditori, l'Orquestra Simfònica del Vallès, amb el seu director titular Xavier Puig acompanyats per la soprano Sara Bañeras, oferiran un concert ineludible en el calendari de Nadal lleidatà.

A més, el Festival Musiquem Lleida celebrarà la cloenda de la XVII edició el diumenge 16 d'octubre amb el concert Rèquiem G. Fauré amb la Coral Shalom, el Cor Praesentia, i LleidArt Ensemble.

LaTemporada de tardor és la tercera temporada estable d'arts escèniques programada per una comissió programadora, formada en aquesta ocasió per Ramón Giné, Arnau Vinós i Marc Cartanyà

Torna la LaTemporada Lleida amb 38 espectacles i concerts
comentaris