Del 17 al 19 de setembre

Tot a punt per a la 12a edició de l’Obert del Centre Històric de Lleida

S'oferirà visites guiades, concerts, vermuts, teatre i activitats familiars, cíviques i culturals

Obert Centre Històric Lleida
photo_camera Obert Centre Històric Lleida

Al voltant de cinquanta entitats i establiments del Centre Històric participaran aquest cap de setmana en la dotzena edició de l’Obert.

La inauguració tindrà lloc el divendres 17 de setembre, a les 19.30 hores, a la pista de la Panera, espai que precisament acollirà l’obertura de l’exposició 'Dones Desdibuixades', amb la prosa d’Emili Bayo i la poesia de Pere Pena, i l’actuació del grup Dwayna, organitzada per l’Espai Orfeó i Casa de la Música.

Fins al diumenge 19 de setembre, se succeiran una quarantena de propostes lúdiques, des de visites guiades a concerts, passant per diferents vermuts, teatre, activitats familiars, cíviques i culturals.

L’aforament de les activitats serà limitat

L’Obert permet redescobrir el Centre Històric de la capital de Ponent, els principals monuments que s'hi localitzen i els equipaments del barri, així com diferents associacions i col·lectius.

Així doncs, durant aquest cap de setmana es poden visitar el Centre d’Art la Panera, el Museu de Lleida, el Museu d’Art Jaume Morera, la Galeria d’Art Espai Cavallers, la Biblioteca Pública, el Museu de l’Aigua, la Sala Manolo Calpe a la Fecoll, la Capella del Peu del Roser, la Parròquia de Sant Andreu i l’Oratori de Nostra Senyora dels Dolors, entre altres.

També s’han programat recorreguts guiats pel Parador de Turisme, la Seu Vella, així com les rutes de Turisme de Lleida i els recorreguts del Bus Turístic.

El carrer Cavallers acollirà un mercat de proximitat el dissabte, de les 10.00 a 21.00 hores

El dissabte 18 de setembre tindrà lloc, a les 18.00 hores, un homenatge al poeta Jordi Pámias, 'He besat la terra humida', a l'Espai Orfeó. L'acte inclourà un recital audiovisual, amb la intervenció de la Companyia Casigalls.

A les 22.00 hores, serà el torn de la tradicional Farra Bordeus que organitzen els Castellers de Lleida, de les 20.00 a 22.00 hores, als Jardins de Santa Clara, amb aforament limitat.

Pel que fa al diumenge, entre les 17.00 i 22.00 hores, a la plaça del Dipòsit tindrà lloc una gimcana, ball tradicional, sabar senegalès, pintura facial per a infants, micròfon obert, una intervenció artística del col·lectiu Promethea i degustació de bissap i te marroquí.

Comentaris