El dijous 9 de juny, els camps d'espígol de Can Rosselló, a l'Horta de Lleida, van acollir un total de 120 comensals que participaven en el sopar solidari emmarcat en la 5a edició de la Floració de la lavanda.
Una part de la recaptació es destinarà a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia
De fet, el famós tenor català ha intervingut durant la vetllada enviant un missatge d'agraïment a Can Rosselló i a tots els assistents pel seu suport a una causa solidària.
El sopar es va desenvolupar entre camps de lavanda i, de fet, té precisament aquesta planta com a eix vertebrador del menú, inclou dotze plats especialment elaborats per a l'ocasió per quatre xefs lleidatans.
Els 120 comensals van gaudir d'un còctel de benvinguda a base de ravioli d'escalivada amb crema d'anxoves i gelat de lavanda, mochi de foie i anguila fumada, bombó de formatge montagnolo, xocolata blanca i pa pergamí i bunyols takoyaki de pop, gingebre i lavanda.
Com a entrant, van degustar un gazpacho de fruits vermells amb tàrtar de gamba i caviar, seguit d'un turbot amb quenelle violet, lavanda i rossinyol i d'un jarret de vedella lacat amb lavanda, patates i cebes fetes a la cendra.
Les postres consistiren en una sopa de mandarina amb lavanda i pastís de xocolata Cuzco 80%, rematades amb un assortit de delícies dolces (mini candle comestible de tiramisú de lavanda, orelletes de lavanda, piruleta de xocolata i espígol i catània de préssec de Pinyana).
El menú és una creació dels xefs lleidatans Mateu Blanch, Xixo Castaño, David Molina i Iván Pascual, amb la col·laboració del sommelier Toni Lara
En el decurs del sopar van tenir lloc el sorteig solidari de tres quadres dels pintors Uceda i Carles Sullà, una composició de Paqui Ibáñez, una nit d'hotel per a 2 persones, diverses experiències gastronòmiques (menús i cates) i tractaments estètics.