08.12.2021 |
Territoris.cat

Turisme Lleida recupera la temporada de visites guiades 'City Tour'

Al voltant d'un miler de persones han participat en la primera edició d'aquestes visites guiades, que van haver de suspendre's al març a causa de la COVID-19
Parc de la Cuirassa, antic Barri Jueu de Lleida
Parc de la Cuirassa, antic Barri Jueu de Lleida
Turisme Lleida recupera la temporada de visites guiades 'City Tour'

Turisme de Lleida ha reprès aquest diumenge la Lleida City Tour, el programa de visites guiades, adreçat especialment a les persones que visiten la nostra ciutat els caps de setmana de tardor. Aquesta ruta prevista tots els diumenges de l’any, que es va incorporar al paquet de propostes de Turisme de Lleida l’any passat, va haver de suspendre’s el mes de març arran de la crisi sanitària per la COVID-19.

Fins a la seva suspensió, havien participat en la visita guiada per 974 persones, 765, entre març i desembre de 2019, i 209, des de l’1 de gener fins al 8 de març d’enguany

Nova temporada del Turisme a LleidaEl president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha qualificat de molt bona notícia la represa de la normalitat en les activitats promocionals de la ciutat i l’ha assenyalat com una excel·lent oportunitat per a difondre i gaudir del patrimoni monumental i històric de Lleida.

En un principi, Turisme de Lleida havia previst iniciar la temporada de la Lleida City Tour la setmana vinent, però la demanda de reserves que es comercialitzen a través de Civitatis, l’empresa líder del sector en aquest tipus de servei, han fet avançar el calendari de visites. Aquest diumenge han estrenat la temporada un grup de turistes procedents de Barcelona, Reus, La Sénia, Santa Bàrbara i Lleida.

El recorregut de Lleida City Tour

La visita guiada al cor de la ciutat és una agradable ruta panoràmica a peu, que s’inicia a la part baixa de la ciutat i ressegueix un dels eixos comercials de vianants més llargs d’Europa, i fins a coronar el Turó de la Seu Vella.

L’itinerari passa per la Capella Peu del Romeu: Camí de Sant Jaume, per conèixer la tradició dels fanalets; la Catedral Nova, per recordar la llegenda de la Verge del Blau; l’Antic hospital de Santa Maria, equipament que va néixer com a hospital de pelegrins i pobres per convertir-se segles després en centre cultural; l’avinguda Marques de Blondel, precursor del sistema d’aigua potable a Lleida; la plaça Sant Francesc amb les cases modernistes; la Paeria, palau medieval i seu del govern municipal, i el monument dels cabdills ilergetes Indíbil i Mandoni, entre altres.
Imatge del turó de la Seu Vella de Lleida
El recorregut finalitza en el Turó de la Seu Vella de Lleida, on els visitants podem optar visitar el conjunt monument, que roman obert fins a les 3 de la tarda. La City Tour arrenca a l’Oficina de Turisme del carrer Major, a 2/4 d’onze dels dies assenyalats. Les places estan limitades i cal inscriure’s prèviament, essent els grups de 10 persones com a màxim, per atendre les normes de seguretat i higiene.

Les visites guiades tenen un preu de 5 euros i són gratuïtes per als menors de 13 anys. Turisme de Lleida obsequiarà els assistents amb una mascareta de promoció i una guia de la ciutat. Podeu obtenir més informació i inscripcions al telèfon 973-700319 o a [email protected] 

Turisme Lleida recupera la temporada de visites guiades 'City Tour'
comentaris