Lleida acull la 34a edició de l'assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya

L'acte s'ha realitzat aquest dimecres al Palau de Congressos – La Llotja, ha comptat amb uns 300 assistents i ha servit per proclamar Eduard Rivas com a nou president de l'FMC per als propers 4 anys
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, dona la benvinguda als assistents de l'FMC - Foto: Ajuntament de Lleida
photo_camera L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, dona la benvinguda als assistents de l'FMC - Foto: Ajuntament de Lleida

Lleida ha estat la seu de la 34a edició de l'assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya. L'acte s'ha realitza aquest dimecres al Palau de Congressos – La Llotja. L'alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, ha donat la benvinguda als 300 assistents amb un discurs on ha destacat "Lleida com a segona capital de Catalunya, perquè sense Lleida, Catalunya no es pot entendre". Entre altres punts de l'ordre del dia s'ha votat l'elecció i proclamació dels nous membres electes del Comitè Executiu de l'ens municipalista.

L'assemblea coincideix amb la Fira Municipàlia, on l'FMC té un estand propi

Eduard Rivas, president de l'FMC per als propers 4 anys

L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, ha estat escollit com a nou president de la Federació de Municipis de Catalunya. Rivas, que relleva en el càrrec a Olga Arnau, ha subratllat que "sempre he pensat que el municipalisme a Catalunya ha de ser la llavor de grans acords de país, transversals i multinivell, imprescindibles per a tota la governança institucional".

Lorena González, alcaldessa de Balaguer; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles; Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; David Bote, alcalde de Mataró; Marc Solsona, alcalde de Mollerussa; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; i Marçal Ortuño, alcalde de Torelló, n'assumeixen les vicepresidències.

Completen el Comitè Executiu de l'FMC Rosalia Pegueroles, alcaldessa d'Aldover; Lluís Guinó, alcalde de Besalú; Xavier Guitart, alcalde de Camprodon; Carles Luz, alcalde de Gandesa; Ignasi Simon, alcalde de Lliça d'Amunt; Melcior Claramunt, alcalde de Miralcamp; Núria Carreras, alcaldessa de Monistrol de Montserrat; Marta Verdejo, alcaldessa d'Olivella; Imma Ferret, alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos; Montse Rueda, alcaldessa de Sentmenat; Albert Coberó, alcalde de Súria; Concepció Canadell, alcaldessa de Térmens; Josep López, alcalde d'Ullà; Núria Ventura, alcaldessa d'Ulldecona; Antoni Massana, alcalde de Vacarisses; Joana Cobo, alcaldessa de Vilajuïga; Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí; i Josep Bigorra, alcalde de Vilaplana.

L'Assemblea ha aprovat la resolució 'Municipalisme: Futur, Proximitat, Compromís' per tal d'afrontar els reptes de futur des de l'eficiència, la proximitat i el compromís. L'entitat vol enfocar tots els seus esforços i recursos en assolir els objectius següents: revisar definitivament el finançament local, derogar la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local, elaborar una Llei de governs locals i una Llei de finances locals, actualitzar i revisar el Fons de cooperació local, delegar competències amb recursos, treballar per la confiança mútua entre administracions i simplificació burocràtica i garantir l'equilibri territorial i la consideració de les especificitats dels petits municipis en la prestació de serveis a la ciutadania.

Comentaris