Un itinerari en bicicleta convida a descobrir el Camí del Riu Segre al seu pas per Lleida

L'Ecodescoberta va tenir lloc ahir diumenge 17 d'octubre, i ha anat fins a l'Ermita de Butsènit

Ecodescoberta pel Camí del Riu amb bicicleta. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
photo_camera Ecodescoberta pel Camí del Riu amb bicicleta. Fotografia: Ajuntament de Lleida.

La Paeria de Lleida va proposar ahir a la ciutadania una nova Ecodescoberta a través del tram Sud del Camí del Riu.

Aquest recorregut d'uns 25 km es va iniciar al Parc de la Mitjana i va arribar a l'Ermita de Butsènit, passant per la canalització del riu

Durant el recorregut, la quinzena de participants van descobrir aquest tram de camí sota una altra mirada i van tenir la possibilitat de gaudir d'una fòrmula d'oci sostenible.

En algunes de les parades realitzades, es va explicar com el riu ha participat en la formació del Parc de la Mitjana, els Aiguamolls de Rufea i les terrasses fluvials que han permès l'aparició de cultius a l'Horta.

També es va poder observar en diferents llocs ocells aquàtics com corb marins, gavians, ànecs collverds, agró blanc o aligots. 

​Durant la visita, es va poder observar tot el que ens aporta el riu, ja que gràcies a ell podem tenir aigua d'abastament, espai de lleure, flora i fauna de ribera, camps de conreu, etc.

En el recorregut més urbà per la canalització, es va reflexionar sobre els diferents usos del riu en l'antiguitat i sobre el paper de barrera que ha exercit, creant la necessitat de construir ponts o, més antigament, passos de barca per creuar-lo.

Aquesta activitat s'ha organitzat dins del programa INTERREG POCTEFA – TTFS, projecte cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020)

Comentaris