La Diputació restaura una màquina tipogràfica del 1923 per commemorar els 140 anys de la Impremta Provincial

La màquina fabricada a Holanda té similituds amb la que s’utilitzava a la Impremta de la Diputació per a la confecció del Butlletí Oficial de la Província abans de la introducció de la tecnologia òfset.
Joan Talarn visita els tècnics que reparen la màquina impressora ©Diputació (1)
photo_camera Joan Talarn visita els tècnics que reparen la màquina impressora ©Diputació (1)

La Diputació de Lleida ha encomanat la restauració de la màquina tipografia del 1923 que va donar la Impremta Mariana de Lleida a l'ens provincial i que s'ha conservat al complex de la Caparrella. Una actuació que és dur a terme per tal que es converteixi en el símbol de la commemoració del 140 aniversari de la creació de la Impremta Provincial.

Joan Talarn visita els tècnics que reparen la màquina impressora ©Diputació (3)El president de la Diputació, Joan Talarn va visitar el passat divendres els tallers de manteniment on es porten a terme les tasques de restauració de la rotoplana tipogràfica. La màquina fabricada a Holanda té similituds amb la que s’utilitzava a la Impremta de la Diputació per a la confecció del Butlletí Oficial de la Província abans de la introducció de la tecnologia òfset.

Aquesta màquina tipogràfica es convertirà en l’eix a partir del qual la Diputació commemorarà durant l’any 2022 el 140 aniversari de la Impremta Provincial amb diferents activitats adreçades al públic.    

Comentaris