21.10.2021 |

Visitants d’arreu del territori participen en les visites de Turisme de Lleida

Visita guiada Lleida City Tour, d'avui diumenge

Fotografia amb alta resolució
©Ajuntament de Lleida
Els participants a la visita guiada Lleida City Tour del diumenge - Foto: Ajuntament de Lleida
Visitants d’arreu del territori participen en les visites de Turisme de Lleida

Les activitats organitzades per Turisme de Lleida han compatat amb la participació de visitants d'arreu de Catalunya i l'Estat que estan aquest cap de setmana la ciutat i els seus entorns. També cal assenyalar l'interès per part de lleidatans i lleidatanes que s'han sumat a les propostes per gaudir d'una manera diferent els espais patrimonials propers.

Una seixantena de persones han assistit a els propostes que s’han fet al Castell dels Templers de Gardeny i a la ruta City Tour. A més de la ciutat de Lleida, són principalment del territori català, com Barcelona, Amposta o Lloret de Mar, així com visitants de Sevilla, Biscaia, Madrid o Màlaga. També n’hi ha hagut de francesos.

Dissabte va tenir lloc la Poderosa Comanda de Gardeny i els Vespres musicals i diumenge, la visita de la Comanda i la City Tour.

La Poderosa Comanda de Gardeny és una proposta per descobrir la història de la comanda templera dels frares guerrers i aprofitar per contemplar les vistes a la ciutat i a l’Horta des del turó; en definitiva, una manera de posar en valor un dels elements patrimonials de la ciutat

Els Vespres Musicals de Gardeny, que es fan a l’església de Santa Maria de Gardeny al mateix recinte, és una de les diverses activitats nocturnes per donar a conèixer el castell medieval de l’orde dels templers. S’hi fa la projecció de l’audiovisual on s’explica la història d’aquest misteriós orde i s’acompanya després d’una actuació musical.

La Lleida City Tour ofereix una panoràmica dels principals monuments de la ciutat, amb un recorregut pel Centre Històric que comença a la capella del Peu del Romeu, va fins a la Catedral Nova, torna cap al conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni i acaba a l’exterior de la Seu Vella.

Visitants d’arreu del territori participen en les visites de Turisme de Lleida
comentaris