Visitants d’arreu del territori participen en les visites de Turisme de Lleida

Visita guiada Lleida City Tour, d'avui diumenge

Fotografia amb alta resolució
©Ajuntament de Lleida
photo_camera Els participants a la visita guiada Lleida City Tour del diumenge - Foto: Ajuntament de Lleida

Les activitats organitzades per Turisme de Lleida han compatat amb la participació de visitants d'arreu de Catalunya i l'Estat que estan aquest cap de setmana la ciutat i els seus entorns. També cal assenyalar l'interès per part de lleidatans i lleidatanes que s'han sumat a les propostes per gaudir d'una manera diferent els espais patrimonials propers.

Una seixantena de persones han assistit a els propostes que s’han fet al Castell dels Templers de Gardeny i a la ruta City Tour. A més de la ciutat de Lleida, són principalment del territori català, com Barcelona, Amposta o Lloret de Mar, així com visitants de Sevilla, Biscaia, Madrid o Màlaga. També n’hi ha hagut de francesos.

Dissabte va tenir lloc la Poderosa Comanda de Gardeny i els Vespres musicals i diumenge, la visita de la Comanda i la City Tour.

La Poderosa Comanda de Gardeny és una proposta per descobrir la història de la comanda templera dels frares guerrers i aprofitar per contemplar les vistes a la ciutat i a l’Horta des del turó; en definitiva, una manera de posar en valor un dels elements patrimonials de la ciutat

Els Vespres Musicals de Gardeny, que es fan a l’església de Santa Maria de Gardeny al mateix recinte, és una de les diverses activitats nocturnes per donar a conèixer el castell medieval de l’orde dels templers. S’hi fa la projecció de l’audiovisual on s’explica la història d’aquest misteriós orde i s’acompanya després d’una actuació musical.

La Lleida City Tour ofereix una panoràmica dels principals monuments de la ciutat, amb un recorregut pel Centre Històric que comença a la capella del Peu del Romeu, va fins a la Catedral Nova, torna cap al conjunt escultòric d’Indíbil i Mandoni i acaba a l’exterior de la Seu Vella.

Comentaris