Joves Compartint Llar, el programa per fomentar l'emancipació a Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa impulsa aquest programa inspirat en Compartir és viure, un programa que ajudava a les persones de més de 60 anys a combatre la soledat 
binary comment
photo_camera La plaça de l'Ajuntament de Mollerussa. Foto: ACN
L'Ajuntament de Mollerussa està treballant activament per fomentar l'emancipació juvenil a la ciutat amb una innovadora iniciativa basada en el programa "Compartir és viure". Aquest programa, inicialment dissenyat per a persones majors de 60 anys que viuen soles, ha demostrat ser un èxit des de la seva implementació el 2021, amb la sedició de pisos per part de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el pagament d'un lloguer social de només 150 euros al mes.

Segons l'alcalde, Marc Solsona, ara és el moment de definir els termes d'aquest nou programa que s'orientarà específicament cap a la joventut que busca independitzar-se. Amb la mateixa filosofia del programa original, aquesta nova iniciativa busca proporcionar un espai de convivència i suport mutu per als joves de la ciutat.

Mentrestant, l'Ajuntament ha obert una convocatòria per al programa destinat a la gent gran, ja que hi ha dues places vacants disponibles de les sis que ofereix. Aquesta convocatòria, que s'inicia a partir del dia 15, té com a termini màxim per a les inscripcions el 29 de maig.

El procés de selecció dels participants inclou una valoració econòmica i social de la situació de cada sol·licitant, prioritzant aspectes com la solitud social i emocional, així com les condicions de l'habitatge actual.

Pel que fa al funcionament del programa, els participants signaran un contracte inicial d'un any amb la possibilitat de prorrogar fins a tres anys, subjecte a una revisió del reglament. El preu del servei consistirà en un lloguer mensual de 150 euros, que inclourà els subministraments, amb l'obligació de mantenir el pis en condicions òptimes d'higiene i respectar les normes de convivència veïnal.

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Mollerussa reafirma el seu compromís en la promoció de l'emancipació i el benestar dels seus ciutadans, tant els més grans com els més joves, a través de programes innovadors que fomenten la solidaritat i la comunitat.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement