Quatre empreses opten a millorar la senyalització semafòrica de la N-II a Mollerussa

Té un pressupost de 85.574 euros
La N-II, a Mollerussa Foto: Ajuntament Mollerussa
photo_camera La N-II, a Mollerussa Foto: Ajuntament Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa està analitzant les quatre propostes presentades a la licitació per dur a terme la renovació semafòrica i l’eliminació de barreres arquitectòniques al tram urbà de l’N-II, amb un pressupost de 85.574 euros.

Aquesta actuació, completament subvencionada pel Servei Català del Trànsit, té l’objectiu d’afavorir la mobilitat segura i sostenible així com reduir l’accidentalitat en l’àmbit urbà, segons ha recordar l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha dit que s’espera adjudicar les obres aviat.  Val a dir que el consistori ha aconseguit una pròrroga per a dur a terme aquest projecte, que havia d’estar acabat a finals de juny.

La renovació consisteix en la substitució de sis grups semafòrics amb més de vint anys d’antiguitat per uns de nous, que permetran la regulació dinàmica del trànsit en funció de les necessitats, amb comptatge de temps de pas i avisadors acústics per a invidents.

Aquests nous dispositius, més eficients en el consum d’energia elèctrica i amb possibilitat de càrrega mitjançant plaques solars, seran compatibles amb la regulació dels futurs itineraris per a bicicletes, seguint indicacions del Pla de Mobilitat Urbana.

Aquest pla assenyala que  l’N-II suporta un elevat volum de trànsit, amb més de 10.000 vehicles diaris, dels quals mil són pesants. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que el projecte de construcció d’un pont elevat a la N-II a l’alçada del terme de Golmés, que enllaci amb l’ampliació del Vial Nord, permetrà eliminar aquest trànsit pel tram urbà de la carretera i reduir així l’emissió de 480 tones de CO2 anuals a Mollerussa.

La subvenció atorgada pel Servei Català del Trànsit també inclou una segona actuació, prevista per un import de 70.000 euros, per habilitar un carril bici bidireccional des de la rotonda del tractor fins a l’escola Mestre Ignasi Peraire.

Aquest carril ha de donar accés als equipaments sanitaris i esportius de la zona, com les piscines municipals, el CAP, el parc municipal,  la zona esportiva del Camp d’Esports i els pavellons poliesportius. No obstant això, aquest projecte encara no s’ha licitat, ja que està en fase de revisió per adaptar-lo, segons va explicar en el darrer Ple ordinari el regidor de Sostenibilitat, Transició energètica i Obra nova, Josep Maria Garrofé, i avui ha recordat l’alcalde, qui ha indicat que la regidoria està treballant per redefinir el projecte per executar-lo en dues fases.  

Comentaris