L'IRTA converteix l'estació experimental de Mollerussa en aparador de la recerca del sector
L'IRTA converteix l'estació experimental de Mollerussa en el centre de referència de la recerca dels sectors de l'ametller, el préssec, la nectarina, la poma i la pera, del 20 al 22 d'octubre. Després d’una edició, la de 2020, que es va celebrar de manera virtual, la tradicional Setmana Fructícola que l’IRTA organitza a Mollerussa torna aquest any a camp, ja que una part de les ponències tornarà a ser presencial i es tornaran a fer les demostracions de camp.
La segona jornada, dijous, se centrarà en el préssec i la nectarina, analitzant les seves varietats, les perspectives de control de la podridura àcida i el cultiu del presseguer a Grècia. Com en la primera jornada, a la tarda hi haurà demostracions de camp, en aquest cas a la finca de l’IRTA a Mollerussa.
La tercera jornada, divendres 22, analitzarà la problemàtica de la poma i la pera, com la col·locació o els controls de la psil·la i els pugons, també amb demostracions de camp.
Dijous 21 d’octubre – Dia del préssec i la nectarina
MATÍ: 9.00 hores – Lloc: Centre IRTA Mollerussa
Es parlarà del cultiu, la qualitat i la productivitat de les diferents varietats.
TARDA: 15.30 hores – Lloc: Finques de l’IRTA Mollerussa
Ponències al camp.
Divendres 22 d’octubre – Dia de la poma i la pera
MATÍ: 9.00 hores – Lloc: Centre IRTA Mollerussa
Es parlarà de les varietats actuals i futures i control de plagues.
TARDA: 15.30 hores – Lloc: Finques de l’IRTA Mollerussa
Ponències al camp.
Quatre sessions virtuals la setmana vinent
La segona part de la Setmana Fructícola tindrà lloc de dimarts a divendres de la setmana vinent i consistirà en un seguit de ponències en format virtual i en horari de matí sobre innovacions comercials i agronòmiques. Aquestes ponències, que es podran seguir a través de l’enllaç https://ruralcat.adobeconnect.com/irta2, s’iniciaran dimarts dia 26 i versaran sobre la millora de la coloració dels fruits, la susceptibilitat varietal a les principals malalties en préssecs.
La Setmana Fructícola es completa també amb diferents demostracions de camp sobre innovacions comercials. Així, dijous 21 i divendres 22 es presentaran diferents productes de les empreses Novafrut, Fama, Plymag, Tallers Corbins i Control de Heladas. Les inscripcions per a la Setmana Fructícola de l’IRTA es poden formalitzar al web setmana-fructicola.cat.